Principele Nicolae, în județele Cluj, Hunedoara, Arad și Timiș

În zilele de 5-11 martie 2015, Alteța Sa Regală Principele Nicolae al României s-a aflat într-o vizită cu caracter public în județele Cluj, Hunedoara, Arad și Timiș.

Joi, 5 martie 2015, Principele Nicolae a vizitat municipiul Cluj-Napoca.

Alteța Sa Regală s-a întâlnit, la sediul primăriei Cluj-Napoca, cu domnul viceprimar Gheorghe Șurubaru. De asemenea, Alteța Sa Regală a avut o întrevedere cu prefectul municipiului, domnul Gheorghe Ioan Vuscan, la sediul Palatului Administrativ. În cadrul întâlnirii, prefectul a conferit Principelui Nicolae distincția „Onoare pentru Cluj 2015”.

În cursul aceleiași zile, Principele Nicolae a vizitat secţia de oncopediatrie de la Institutul Oncologic “Prof. Dr. I. Chiricuţă” din Cluj. De asemenea, Alteța Sa Regală a vizitat Liceul „Janos Szigmond”, precum și Liceul Teoretic Reformat.

În finalul zilei, Alteța Sa Regală a luat parte la evenimentul de lansare a programului The Duke of Edinburgh’s International Award Romania desfășurat la Casa de Cultură din Cluj-Napoca. Alteța Sa Regală, ambasador al programului Award, a cucerit tânăra audiență prin experiențele de aventură și voluntariat descrise cu multă carismă în cadrul evenimentului Youth Meeting II organizat de Federația Share – Cluj 2015.

Vineri, 6 martie 2015, Principele Nicolae a continuat vizita în municipiul Cluj-Napoca.

Alteța Sa Regală a vizitat fabrica de cosmetice Farmec, unul dintre cei mai importanți producători de cosmetice din România. Alteța Sa Regală a vizitat liniile de producție, centrul de cercetare, precum și centrul de frumusețe din cadrul fabricii.

Duminică, 8 martie 2015, Principele Nicolae, a luat parte, în municipiul Deva, la evenimentul de lansare a volumului “Drumul spre casă. Filip-Lucian Iorga în dialog cu Principele Nicolae al României”, care a avut loc în cadrul Deva Mall. Evenimentul a fost organizat în parteneriat cu Biblioteca Județeană “Ovid Densușianu” Hunedoara-Deva.

Alături de Alteța Sa Regală, au luat cuvântul doamna Iren Arsene, director, Curtea Veche Publishing, cercetător științific dr. Ioachim Lazăr, precum și domnul Ioan Sebastian Bară, manager, Biblioteca Județeană “Ovid Densușianu” Hunedoara-Deva.

Luni, 9 martie 2015, Principele Nicolae s-a aflat în municipiul Arad.

Principele Nicolae a avut o întrevedere cu președintele Consiliulului Județean Arad, domnul Nicolae Ioţcu. În continuarea vizitei, Alteța Sa Regală s-a întâlnit cu cei doi viceprimari ai Aradului, domnii Levente Bognar și Cătălin Țițirigă.

De asemenea, Principele Nicolae a fost primit de Înalt Preasfințitul dr. Timotei Seviciu, Arhiepiscopul Aradului, la Mănăstirea Simeon Stâlpnicul din cartierul Gai.

În cadrul vizitei în municipiul Arad, Alteța Sa Regală a vizitat Școala Gimnazială „Regina Maria”, precum și tipografia Gutenberg.

Marți, 10 martie 2015, Principele Nicolae a început vizita în municipiul Timișoara.

Alteța Sa Regală a avut o întrevedere, la sediul primăriei municipiului, cu primarul orașului, domnul Nicolae Robu, cu viceprimarul, domnul Dan Diaconu, precum și cu city manager-ul orașului, domnul Sorin Drăgoi și reprezentanți ai consilierilor locali.

După întâlnirea de la primărie, Principele Nicolae a vizitat Colegiul Național Bănățean, Universitatea Politehnică Timișoara, dar și biblioteca Universităţii.

De asemenea, Principele Nicolae a vizitat Muzeul de Artă din Timișoara. Aici, Alteța Sa Regală a vizitat expoziția de artă bănățeană religioasă și laică, expoziția temporară „Rembrandt – apogeul artei gravurii”, expoziția de artă europeană, expoziția de artă modernă românească, expoziția „Corneliu Baba” și expoziția de artă bănățeană contemporană.

A urmat, apoi, o scurtă oprire la bustul Majestății Sale Regelui Mihai amplasat în fața Universității de Medicină şi Farmacie „Victor Babeş”, realizat de sculptorul timișorean Peter Jecza.

În încheierea zilei, Principele Nicolae a efectuat o vizită la Episcopia Romano-Catolică, unde a fost primit de Preasfințitul Martin Roos, Episcop de Timișoara. De asemenea, Alteța Sa Regală a vizitat Domul romano-catolic din Piața Unirii.

Miercuri, 11 martie 2015, Principele Nicolae a vizitat Catedrala Mitropolitană din Timișoara, precum și Mitropolia Banatului. Aici, Alteța Sa Regală s-a întâlnit cu Înaltpreasfințitul Părinte Ioan, Arhiepiscopul Timişoarei şi Mitropolitul Banatului.

Vizita Principelui Nicolae s-a încheiat cu prezența sa la Liceul Pedagogic „Carmen Sylva”. În sala festivă, elevii liceului au prezentat un scurt istoric al școlii și au recitat poezii scrise de Carmen Sylva.

Imagini din cadrul vizitei:

Cluj-Napoca 

Deva 

Arad

Timișoara

 

2 comentarii

  1. vladut mihaela says:

    Alteta Sa Regala Principele Nicolae incepe sa-si cunoasca tara si in special sufletul poporului roman din toate categoriile sociale .Este o actiune patriotica ce trebuie continuata .Traiasca Casa Regala a Romaniei!

  2. Juan Jenel Marin says:

    Ce bucurie mare ca Principele nostru, ASR Principele NICOLAE isi cunoaste TARA, si de aici si de dincolo de Prut, dar si Sufletul poporului. Desigur ca aceasta actiune trebuie sa continue, pentru a putea pregati Restaurarea Monarhiei in Romania. Sa traiasca Regatul Romaniei si Casa sa Regala ! Nihil Sine Deo !

Lasa un comentariu

© 2007-2024 Casa Majestății Sale Custodele Coroanei. Toate drepturile rezervate

Visits: 50387989
Fundația Regală Margareta a României           Asociația pentru Patrimoniul Regal Peleș
Politica de cookie-uri    Politica de confidentialitate