Principele Nicolae, donații de carte în București și județul Dolj

În zilele de 3 și 5 decembrie 2014, Alteța Sa Regală Principele Nicolae al României a participat la două acțiuni de donație de carte, în municipiul București și județul Dolj, desfășurate în cadrul campaniei „Cărțile copilăriei în fiecare casă” inițiată de Asociația Curtea Veche.

Astfel, miercuri, 3 decembrie 2014, în prezența Alteței Sale Regale, au fost oferite 320 de cărți copiilor de la Şcoala Generală Ruth şi de la Fundaţia “Viaţă şi Lumină” din municipiul București. Donația a fost realizată cu sprijinul financiar al domnului Cătălin Vasile.

De asemenea, vineri, 5 decembrie 2014, Principele Nicolae s-a aflat în județul Dolj, în comunele Coțofenii din Dos și Argetoaia. Alteța Sa Regală și echipa Asociației Curtea Veche au oferit 460 de cărți elevilor din aceste comune.

Donațiile de carte din județul Dolj au fost posibile datorită campaniei de strângere de fonduri inițiată de Asociația Curtea Veche cu ocazia Triathlon Challenge Mamaia 2014 și a sprijinului oferit de Acorns British Style Nursery.

Evenimentele organizate în municipiul București și județul Dolj fac parte din programul național de lectură “Cărţile copilăriei”, iniţiat de Asociația Curtea Veche şi susținut de membrii Familiei Regale a României, și cuprinde, alături de oferirea volumelor, înființarea de cluburi de lectură, vizite în şcoli, întâlniri cu părinţi, profesori şi elevi, precum şi ateliere de lectură în librării.

Donații în municipiul București 

Donații în județul Dolj 

 

 

1 comentariu

  1. vladut mihaela says:

    Din ce in ce mai mult Principele Nicolae calatoreste prin tara luand contact cu copiii si tinerii manifestand un interes deosebit pentru soarta lor . Traiasca Casa Regala a Romaniei !

Lasa un comentariu

© 2007-2024 Casa Majestății Sale Custodele Coroanei. Toate drepturile rezervate

Visits: 49635690
Fundația Regală Margareta a României           Asociația pentru Patrimoniul Regal Peleș
Politica de cookie-uri    Politica de confidentialitate