Principele Nicolae, Domeniul Regal Sinaia, 14 iunie 2014

Sâmbătă, 14 iunie 2014, Alteța Sa Regală Principele Nicolae al României a reprezentat Familia Regală în două evenimente culturale găzduite, cu încuviințarea Majestății Sale Regelui, de Domeniul Regal Sinaia.

Alteța Sa Regală a prezidat, la Castelul Pelișor, ceremonia de premiere a câștigătorilor Concursului Național “Carmen Sylva”. Cu această ocazie, Principele Nicolae a înmânat diplomele câștigătorilor competiției.

Concursul Național “Carmen Sylva” se adresează tinerilor din toate colțurile țării, cu vârste cuprinse între 7 și 29 de ani, amatori de desen, pictură, gravură și fotografie.

Competiția, aflată la cea de-a treia ediție, continuă tradiția promovării tinerelor talente artistice, începută de Regina Elisabeta care găzduia serate muzicale la Castelul Peleş, unde era invitat să interpreteze tânărul George Enescu. Tradiția a fost dusă mai departe de către Regina Maria, care a strâns în jurul ei artiştii plastici ai vremii. În Castelul Pelişor există mărturii ale acestei activităţi admirabile, reprezentate prin lucrări de artă plastică expuse în sălile deschise publicului.

În cursul serii, Principele Nicolae a prezidat un dineu în încheierea lucrărilor Conferinței Internaționale “Humanism and Utopianism. Historical and critical perspectives”, desfășurată sub auspiciile Familiei Regale a României.

Conferința, organizată în zilele de 13-15 iunie 2014, pe Domeniul Regal Sinaia, de către Asociația Orbis Tertius (A Treia Lume), face parte dintr-un proiect internațional care are ca scop realizarea unei enciclopedii a umanismului. Evenimente similare au mai avut loc în importante centre universitare ca Oxford, Berlin, Taipei, Weimar, Villa di Corliano (Pisa). Conferința s-a bucurat de participarea unor oameni de știință de anvergură din țări precum China, Germania, Italia, Suedia sau Grecia.

 

4 comentarii

 1. Cristina-Adriana Popescu says:

  Alteta Voastra Regala, multumim mult pentru ca ne faceti fericiti! Este bine sa beneficieze cat mai multi romani talentati, dar si specialisti in istorie sau literatura de sprijinul acesta valoros!

 2. roxana soreanu says:

  Datorita Altetei Sale Regale Principesa Margareta a Romaniei si Altetei Voastre Regale,in Romania a renascut speranta:viitorul suna bine!si nu putem decat sa va multumim pentru tot ce faceti cu atata naturalete,devotament si daruire,dar si cu modestia caracteristica numai celor prin vinele carora curge sange albastru!

 3. MARIA says:

  Cuvintul speranta capata sens si pentru asta VA MULTUMIM .

 4. Cristian. E. says:

  Traiasca Monarhia!!

Lasa un comentariu

© 2007-2024 Casa Majestății Sale Custodele Coroanei. Toate drepturile rezervate

Visits: 51398493
Fundația Regală Margareta a României           Asociația pentru Patrimoniul Regal Peleș
Politica de cookie-uri    Politica de confidentialitate