Principele Michel de Bourbon-Parma, In Memoriam

Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei, alături de întreaga Familie Regală a României, a aflat cu tristețe despre trecerea la cele veșnice a Alteței Sale Regale Principele Michel de Bourbon-Parma, fratele Reginei Ana a României.

Născut la 4 martie 1926, la Paris, Principele Michel a fost înrolat la vârsta de 17 ani în Armata Statelor Unite ale Americii, unde se afla în refugiu cu familia sa.  A luat parte, de asemenea, în războiul din Indochina unde, în anul 1945 a fost făcut prizonier pentru 11 luni.

Principele Michel a fost decorat ca ofițer în multiple rânduri.

El a fost fiul Principelui Rene de Bourbon-Parma și al Principesei Margareta a Danemarcei. A fost căsătorit cu Principesa Iolanda de Broglie-Revel, iar apoi cu Principesa Maria Pia a Italiei. Este tatăl a cinci copii, Principesa Ines, Principele Erik, Principesa Sybil, Principesa Victoria și Principele Charles-Emmanuel. Dintre ei, doar trei sunt în viață.

Majestatea Sa a scris o scrisoare de condoleanțe, din partea întregii Familii Regale a României, văduvei Principelui Michel, Alteța Sa Regală Principesa Maria Pia de Bourbon-Parma.

Principesa Margareta a Danemarcei, Principele Jacques de Bourbon-Parma, Regina Ana a României, Principele Valdemar al Danemarcei, Principii Michel și Andre de Bourbon-Parma, fotografiați în Danemarca, la reședința Principelui Valdemar, bunicul matern al celor patru copii.

Lasa un comentariu

© 2007-2023 Casa Majestății Sale Custodele Coroanei. Toate drepturile rezervate

Visits: 48516144
Fundația Regală Margareta a României           Asociația pentru Patrimoniul Regal Peleș
Politica de cookie-uri    Politica de confidentialitate