Principele Guillaume de Luxemburg, oaspetele Familiei Regale a României

Vineri, 26 septembrie 2014, Alteța Sa Regală Principesa Moștenitoare Margareta a primit, la Palatul Elisabeta, vizita Principelui Guillaume de Luxemburg.

Alteța Sa Regală Principele Guillaume este fratele Marelui Duce Henri, suveranul Marelui Ducat de Luxemburg.

Cu ocazia vizitei, Principele Guillaume a plantat un copac în “Memorialul Copacilor” din grădina Palatului Elisabeta.

În cursul serii, Altețele Lor Regale Principesa Moștenitoare Margareta, Principele Guillaume de Luxemburg și Principele Nicolae au luat parte la dineul oferit de “The Duke of Edinburgh’s International Award Romania” care a avut loc la Athénée Palace Hilton.

La eveniment au luat parte reprezentanți ai Guvernului României, ai mediul diplomatic și economic, sponsori și parteneri ai programului în România.

“The Duke of Edinburgh’s International Award” este un proiect de dezvoltare personală, care se adresează tinerilor cu vârste cuprinse între 14 și 24 de ani, indiferent de mediul de proveniență sau de contextul economic și social. Programul își propune să-i ajute pe tineri în formarea abilităților necesare pentru a duce o viață independentă, oferindu-le șansa de a excela și de a fi recunoscuți la nivel internațional pentru meritele lor.

“The Duke of Edinburgh’s International Award”a fost creat în 1956 de către Alteța Sa Regală Principele Philip, Duce de Edinburg, programul fiind prezent în peste 140 de țări și teritorii.

Începând cu anul 2013, programul se află în România, sub înaltul patronaj al Principesei Moștenitoare Margareta. De asemenea, Principele Nicolae este ambasador al “The Duke of Edinburgh’s International Award” în România.

Familia Regală a României și Familia Mare Ducală de Luxemburg se înrudesc.

Marea Ducesă Joséphine Charlotte și soțul ei, Marele Duce Jean, părinții actualului suveran luxemburghez, sunt veri cu Majestățile Lor Regele Mihai și Regina Ana, iar familiile lor au fost foarte apropiate de generații întregi.

Regele Mihai a cunoscut-o pe Regina Ana, pe atunci, Principesa Ana de Bourbon-Parma la un dineu organizat de către Marele Duce Jean la Ambasada Luxemburgului de la Londra, cu ocazia căsătoriei Majestății Sale Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii. Pe tot parcursul exilului, din 1947 până în 1989, Regele și Regina, Principesa Margareta a Danemarcei și Principesele României au fost în fiecare an musafiri la Luxemburg, pentru vacanțe, vânători sau celebrări în familie.

Altețele Lor Regale au participat la evenimente de stat și private care au avut loc în Luxemburg, iar Familia Regală a României a avut întâlniri frecvente cu Familia Mare Ducală de Luxemburg în București.

Cea mai recentă întâlnire a avut loc, în octombrie 2012, atunci când Principesa Moștenitoare și Principele Radu au participat la căsătoria Marelui Duce Moștenitor Guillaume cu Contesa Stéphanie de Lannoy.

Fotografii realizate de Daniel Angelescu

 

 

 

2 comentarii

  1. PISOSCHI ALEXANDRU-GRIGORE says:

    TRAIASCA FAMILIA REGALA A ROMANIEI SI FAMILIILE REGALE SI SUVERANE DIN LUME !

Lasa un comentariu

© 2007-2023 Casa Majestății Sale Custodele Coroanei. Toate drepturile rezervate

Visits: 47314816
Fundația Regală Margareta a României           Asociația pentru Patrimoniul Regal Peleș
Politica de cookie-uri    Politica de confidentialitate