Primul volum regal al anului 2018

Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei, a invitat în Sala Regilor de la Palatul Elisabeta pe autorii și editorii volumului “Regele, comuniștii și Coroana”, apărut recent la Editura Polirom și coordonat de Alexandru Muraru și de Andrei Muraru.

Evenimentul a avut loc în prezența ASR Principelui Radu și a ASR Principesei Maria. Au luat parte reprezentanți ai Parlamentului României, ai Instituției Președintelui României, membri ai Corpului Diplomatic și personalități din societatea civilă. A fost prezent președintele Asociației Foștilor Deținuți Politici, precum și Avocatul Poporului.

Majestatea Sa a urat bun venit personalităților prezente la ceremonia de deschidere și apoi a spus:

Mă bucur să deschid Sala Regilor pentru lansarea primului volum regal publicat de la dispariția tatălui meu, Regele Mihai.

Comemorăm astăzi un moment tragic din istoria noastră contemporană. Tatăl meu a fost forțat să semneze abdicarea în această casă, într-un salon de la etaj, exact deasupra noastră.

Tragediile din viața omului au mereu în ele un miez de speranță. Întâlnirea noastră de astăzi este o sursă de speranță.

Faptul că memoria românilor a rămas intactă și că intelectualii tineri scriu cărți despre ruptura de la 30 Decembrie; faptul că, după cinci decenii de exil, acolo unde generația noastră s-a născut, suntem aici, în același loc; faptul că evenimentul este găzduit de Familia Regală, care continuă să existe în fruntea țării, dincolo de toate încercările de a o  elimina din istorie, toate acestea sunt dovada că Regele Mihai a plecat victorios spre ceruri!

Ambasadorul Statelor Unite ale Americii la București, Excelența Sa dl Hans Klemm, a citit din mărturiile vremii referitoare la personalitatea puternică și de neclintit a tânărului Rege Mihai.

Eminentul actor Victor Rebengiuc a citit jurnalul zilei de 30 decembrie 1947, la Palatul Elisabeta, așa cum a fost el consemnat de Arthur Gould Lee în cartea sa “Coroana contra secera și ciocanul”.

În încheierea solemnității de la Sala Regilor, profesorul Alexandru Muraru a vorbit în numele scriitorilor și istoricilor care au contribuit la volum.

Majestatea Sa și Principele Radu au invitat apoi musafirii în Sufrageria Mare, unde a avut loc o recepție.

Agerpres

Fotografii de Daniel Angelescu

11 comentarii

 1. Ioana Rusu says:

  Superb! O sa o achizitionez! Pentru a o adauga la colectia mea de Carti Regale! Monarhia salveaza Romania!

 2. Stefan Violeta says:

  Traiasca Majestatea Sa Regina Margareta a Romaniei,Alteta Sa Regala Principesa Maria, Alteta Sa Regala Principele Radu !

 3. Nicoleta Mihaela Pitesti says:

  Un eveniment deosebit! Respect pentru Casa Regala a Romaniei!

 4. Simona Tudorache says:

  Felicitari Casei Regale a Romaniei pentru ca mentine vie flacara adevarului! Fiecare eveniment dedicat Regelui Mihai este foarte important pentru noi – pentru ca noi de fapt l-am avut rege pe Regele Mihai chiar si atunci cand vedeam pe altcineva ”in fruntea statului”.
  Felicitari MS Reginei Margareta pentru tinuta impecabila, superba! Avem o Regina frumoasa si deosebita cu care ne mandrim!
  Majestate, nu este nevoie de referendum pentru reinstaurarea Monarhiei ca forma de guvernamant in Romania – atunci cand Regele a fost fortat sa abdice si monarhia a fost schimbata cu ”republica” peste noapte – nu s-a facut referendum. Iar populatia intre timp a fost indusa in eroare si mintita si dezorientata in mod marsav. Cei care au stricat atunci – trebuie sa repare acum. Sau cel putin urmasii lor ideologici etc. Iar daca nu o fac ei trebuie sa o facem noi cu totii, nu are sens sa asteptam pentru ca timpul trece. Si avem nevoie mai mult ca oricand ca Monarhia sa fie re-instaurata in Romania.

 5. Gabriela says:

  Va Multumesc pentru acest volum!
  Abia aștept sa o citesc.

 6. Diana Lucia Zotescu says:

  Un eveniment de foarte inalta tinuta, atat prin nivelul participantilor, cat mai eles prin importanta motivatiei sale, si anume prezentarea acestui exceptional volum recent publicat in fata distinsilor oaspeti. Dramatica experienta a abdicarii fortate a Majestatii Sale Regelui la 30 decembrie 1947, eveniment trist, cu urmari aproape catastrofale pentru natiunea romana, trebuia sa-si gaseasca, in fine, locul intre cartile regale de care avem atata nevoie pentru repunerea adevarului istoric la locul ce i se cuvine.

  Bibliotecile noastre personale trebui neaparat sa contina acest important volum. Multumiri autorilor si editorilor.

 7. Cristian Sandu says:

  Regina pe Tronul Tarii!

 8. Traiasca MS Regina Margareta Custodele Coroanei Romaniei!!Felicitari autorilor acestei carti document atat de pretioasa si frumoasa!!

 9. Victoria says:

  Multumesc pentru perseverenta de care a dat dovada Familia Regala, multumesc pentru nepretuita carte a istorie noastre, multumesc pentru faptul ca existati Majestate !

 10. SUBSCRIU la comentariul dnei Simona Tudorache!!! Majestate a face Referendum este un risc colosal tinand cont de principalul motiv voturile de multe ori nu reflecta realitatea,stim bine ce s-a intamplat de multe ori in alegeri!!Si al doilea motiv este cel expus de doamna Simona Tudorache.Doar republicani in sufletul lor sustin referendum pentru ca stiu sigur ca o data ce este un fiasco se pierde orice sansa pentru revenire la Regalitate si nu numai asta,dar si Casa Regala a Romaniei nu v-a mai avea acelasi Status. Deocamdata,republicani acorda facilitati Casei Regale a Romaniei doar pentru faptul ca au nevoie de Familia Regala pentru a obtine Statul niste facilitati pentru dezvoltare,dar…..dupa Statul o sa obtina cate ceva si se simt siguri pe ei or sa incerce sa elimine Familia Regala si Casa Regala a Romaniei.Print actiuni legale juridice impreuna cu unele Institutii si sprijin Parlamentar si al unor lideri de partide se poate reveni foarte repede la Regalitate. Doar trebuie sa existe o personalitate foarte hotarat pentru Coroana Regala a Romaniei!Asa cum a facut Generalul Franco in Spania aducand pe Tronul Tarii pe Regele Juan Carlos in1975 fara referendum popular…

  tot asa se poate si in Romania mai ales ca exista documentare juridica faptul ca Republica este illegitima doarece a fost impusa prin abuz si minciuna. Se stie ca in Camere nu a fost numarul necesar pentru a indeplini qvorum ,asa au pus Republica in 1948 prin falsuri si forta!!Nu se poate accepta l-a nesfarsit atat de multa minciuna si obraznicii, doar interese personale ,de grupuri si clanuri!!Trebuie sa se inceapa sa se faca ceva pentru Romania si Natiunea Romana !Asa sa ne ajute Dumnezeu si Maica Domnului!!!

Lasa un comentariu

© 2007-2022 Casa Majestății Sale Custodele Coroanei. Toate drepturile rezervate

Visits: 43036317
Fundația Regală Margareta a României           Asociația pentru Patrimoniul Regal Peleș
Politica de cookie-uri    Politica de confidentialitate