Primele femei primite în Academia Română

La Biblioteca Academiei Române a avut loc vineri, 3 aprilie, vernisajul expoziției “Regina Elisabeta a României, Regina Maria a României, Ana Brâncoveanu de Noailles, Elena Văcărescu, primele femei primite în Academia Română”. Evenimentul a avut loc în prezența Alteței Sale Regale Principesa Maria a României, cu ocazia împlinirii a 149 de ani de la crearea Academiei Române, la 3 aprilie 1866.

7 comentarii

 1. Maria a Romäniei, principesä frumoasä cu multä gratie si prosperitate…….
  Principesa Maria a Romäniei este o principesä frumoasä si a fost numitä dupä sträbunica paternä M.S. Regina Maria a Romäniei (näsc. principesä de Saxa-Coburg si Gotha).
  Cu drag,
  Dietmar Melzer
  -Deutschland/Germania-

 2. Liliana Sora says:

  ” Se spine că femeile se sacrifică pentru un om iar bărbații pentru o cauză. Eu însă cred că femeile și bărbații fac în egală măsură ba una, ba alta , precum și ambele lucruri. ” spunea Regina Elisabeta a României. Adevărat, pentru că educația milenară a femeilor a condus la crearea unei tipologii specifice de a gândi și de a relaționa , care este la fel de benefică și de eficientă ca și tipologia masculină. Misiunea femeii a fost și este de a exprima femininul, de a crea o societate umană , prin infuzia de spirit feminin în tot ceea ce face. Iată de ce primirea în Academia Română a femeii este meritorie , iar primele femei sunt personalități marcante ale României. Tot respectul Familiei și Casei Regale ! Trăiască Regele !

 3. Liliana Sora says:

  ” Se spune că femeile se sacrifică pentru un om iar bărbații pentru o cauză. Eu însă cred că femeile și bărbații fac în egală măsură ba una, ba alta , precum și ambele lucruri. ” spunea Regina Elisabeta a României. Adevărat, pentru că educația milenară a femeilor a condus la crearea unei tipologii specifice de a gândi și de a relaționa , care este la fel de benefică și de eficientă ca și tipologia masculină. Misiunea femeii a fost și este de a exprima femininul, de a crea o societate umană , prin infuzia de spirit feminin în tot ceea ce face. Iată de ce primirea în Academia Română a femeii este meritorie , iar primele femei sunt personalități marcante ale României. Tot respectul Familiei și Casei Regale ! Trăiască Regele !

 4. Cristina-Adriana Popescu says:

  Interesanta expozitie! Frumoasa intalnire! Felicitari!

 5. martin says:

  Respect Altetei Sale Regale Principesa Maria a României!

 6. Splendid eveniment, onorat cum se cuvine! Principesa Maria urmează cu plăcută simplitate şi eleganţă exemplul admirabil al surorii şi naşei sale Principesa Moştenitoare Margareta. Nihil sine Deo!

 7. vladut mihaela says:

  Un eveniment important onorat cu multa gratie de Principesa Maria . Traiasca Familia Regala a Romaniei!

Lasa un comentariu

© 2007-2023 Casa Majestății Sale Custodele Coroanei. Toate drepturile rezervate

Visits: 48411150
Fundația Regală Margareta a României           Asociația pentru Patrimoniul Regal Peleș
Politica de cookie-uri    Politica de confidentialitate