Prima zi de cursuri la Universitatea Națională de Educație Fizică și Sport

Vineri, 2 octombrie 2015, a avut loc deschiderea noului an de studii la Universitatea Națională de Educație Fizică și Sport. Evenimentul s-a bucurat de prezența Alteței Sale Regale Principele Radu, alături de care a fost ministrul Tineretului și Sportului, dna Gabriela Szabo. Gazda ceremoniei a fost profesorul doctor Viorel Cojocaru, rectorul universității.

Aflată într-o clădire istorică din Capitală, construită în timpul domniei Regelui Carol al II-lea, Aula Mare a universității a fost ieri neîncăpătoare. Sute de studenți, alături de profesorii lor, au sărbătorit, cu energie și farmec, începerea noului an de școală. Au fost premiați cei mai merituoși studenți ai anului universitar trecut.

UNEFS a fost creată în timpul domniei Regelui Ferdinand I, în anul 1922, sub numele de Institutul Național de Educație Fizică, a zecea instituție de acest fel din lume și a cincea din Europa.

Universitatea s-a bucurat de susținerea regelui și a Familiei Regale încă din prima zi de existență, tot așa precum au fost ocrotite și susținute Comitetul Olimpic Român și Federațiile Române ale celor mai importante 12 sporturi de la începutul secolului al XX-lea.

Majestatea Sa Regele Mihai I este Doctor Honoris Causa al universității, iar UNEFS a primit Decorația Regală Nihil Sine Deo în anul 2013, alături de alte universități cu mare tradiție din Capitală.

În semn de amintire a zilei de ieri, rectorul universității a oferit Principelui Radu fotocopia unei diplome oferite, în numele “Majestății Sale Regelui”, în anul 1928, unui absolvent.

5 comentarii

 1. Roxana Gabriela Mateescu

  Cuvintele palesc in fata maretelor infaptuiri Monarhice . Prezentul romanesc structurat pe stralucirea actiunilor Regilor nostri ne confera sentimentul de mandrie si totodata cucernicie in fata celui mai frumos concept : Monarhia . Nobletea, demnitatea , patriotismul – trasaturi ingemanate intr- un singur cuvant: Regalitate. Parte din trecutul istoric romanesc glorios , in prezentul care priveste cu speranta inimilor noastre catre un apropiat viitor Monarhic. Imaginile sunt frumoase, asemenea evenimentului.

 2. Liliana Sora

  Deschidere evidentă și constantă a Familiei Regale pentru educație, cultură, artă, sport, mișcare, sănătate, etc. prin participare, implicare , susținere și promovare a tot ceea ce este benefic formării și dezvoltării însușirilor intelectuale, morale sau fizice ale copiilor și ale tineretului, ale oamenilor în general, ale societății. Toată considerația și prețuirea pentru Familia Regală a României care, promovează cooperarea și colaborarea intelectuală , națională și internațională , în domeniul educației, științei , artei, culturii și comunicării, stimulează schimburile și cunoașterea reciprocă în aceste domenii, în spiritul respectului universal pentru drepturile omului și libertățile fundamentale ale acestuia . Trăiască Regele ! Trăiască Familia și Casa Regală a României !

 3. Cristian Sandu

  Valorile se respecta intre ele!ASR Principele Radu, alaturi de cea mai mare atleta romanca a tuturor timpurilor, azi, un foarte competent ministru al Tineretului si Sportului.

 4. stancu ileana

  -ALTETA ,sunt convinsa ca mesajul Excelentei Voastre este un antrenament deosebit pentru aceia care urmeaza sa isi defineasca talentul sportiv prin intermediul UNEFS – Bucuresti . – Doamne ,ajuta , ca viitorii absolventi sa mearga pe calea adevaratelor valori -acelea inspirate de aportul CASEI REGALE – si sa reprezinte cu succes ROMANIA sub semnul MONARHIEI / Cu deosebita consideratie ,ileana lelia stancu .

 5. PISOSCHI ALEXANDRU-GRIGORE

  REGII ROMANIEI AU FOST DESCHIZATORI DE DRUMURI SI DE LARGIRE A ORIZONTULUI PENTRU NATIUNEA ROMANA IN TOATE DOMENIILE !
  TRAIASCA REGELE!

Lasa un comentariu

© 2007-2020 Casa Majestății Sale Custodele Coroanei. Toate drepturile rezervate

Visits: 28693244
Familia Regală           Fundația Regală Margareta a României           YouTube          YouTube Filme          Facebook
Politica de cookie-uri    Politica de confidentialitate