Dl Francesco Rocca la Palatul Elisabeta

Domnul Francesco Rocca, președintele Federației Internaționale a Societăților de Cruce Roșie și Semilună Roșie (IFRC) a fost primit astăzi de Majestatea Sa Margareta, președintele Societății Naționale de Cruce Roșie din România. La întâlnire a luat parte Alteța Sa Regală Principele Radu.

Custodele Coroanei a invitat la întâlnire pe dl Ioan Silviu Lefter, directorul general al Crucii Roșii Române, și pe dr. Raed Arafat, secretar de Stat în Ministerul de Interne, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență.

Majestatea Sa a făcut cunoscut președintelui IFRC legătura nemijlocită pe care o păstrează cu autoritățile române pentru soluționarea problemelor generate de grava criză umanitară din Ucraina. De asemenea, Custodele Coroanei a subliniat faptul că Familia Regală încurajează și sprijină organizații neguvernamentale internaționale și românești, fundații și asociații cu patronaj regal, precum și companii cu brevet de Furnizor Regal în ajutorarea cetățenilor ucraineni de pe teritoriul României și în asigurarea unui sprijin umanitar constant și de durată.

Președintele Rocca a evocat parteneriatul IFRC cu Crucea Roșie Română, pentru viitorul apropiat și pe termen mediu, adaptat la nevoile crizei umanitare declanșată de conflictul armat din Ucraina.

A fost, de asemenea, sublinat de ambele părți, rolul esențial al instituțiilor statului în armonizarea și coordonarea efortului tuturor persoanelor, organizațiilor, comunităților locale, agențiilor internaționale și al militarilor, pentru a rezolva dificila situație în care se află România și toate țările din regiune.

Fotografii de Daniel Angelescu ©Casa Majestății Sale

Lasa un comentariu

© 2007-2022 Casa Majestății Sale Custodele Coroanei. Toate drepturile rezervate

Visits: 40149581
Fundația Regală Margareta a României           Asociația pentru Patrimoniul Regal Peleș
Politica de cookie-uri    Politica de confidentialitate