Președintele Academiei Române decorat de Majestatea Sa

Marți, 29 septembrie 2020, la Palatul Elisabeta, a avut loc ceremonia de decorare a Președintelui Academiei Române, domnul academician Ioan-Aurel Pop, cu Ordinul Coroana României, în grad de Comandor.

Majestatea Sa Margareta Custodele Coroanei a conferit Ordinul Coroana României, în grad de Comandor, domnului academician Ioan-Aurel Pop pentru eminenta sa contribuție ştiinţifică în domeniul istoric, cu o privire aprofundată asupra istoriei medievale a Transilvaniei şi asupra complexităţii organizării locale şi a relaţiilor interetnice în perioada medievală. Pentru proiectele şi programele pe care le susţine în calitate de Preşedinte al Academiei Române, principalul for al ştiinţei şi culturii naţionale. Pentru susţinerea publică a valorilor și principiilor Coroanei Române, aducând fundamentare istorică importanței prezenţei publice a Instituției Regale în România modernă și contemporană.

La ceremonie au fost prezenți Alteța Sa Regală Principele Radu, alături de invitații domnului academician.

Fotografii realizate de Daniel Angelescu

3 comentarii

  1. Diana Lucia Zotescu says:

    Pentru mine, Universitatea “Babes-Bolyai” este Alma Mater careia ii datorez atat de multe, formarea mea profesionala si culturala, dar si cea privind spiritul civic, comportamentul social si slefuirea caracterului. Faptul ca rectorul acestei inalte scoli este si Presedintele Academiei Romane, ma umple de o fireasca mandrie. Medalierea Domnului Academician prof. dr. Ioan-Aurel Pop de catre Majestatea Sa Margareta cu Ordinul Coroana Romaniei in grad de Comandor este urmarea cuvenita inaltului statut academic, cultural si valoric al celui astfel onorat .

    Felicitari, Domnule Academician !

  2. macari nina says:

    Precum academicianul Ioan-Aurel Pop dă tot ce are mai frumos în suflet poporului român, la fel ar trebui să-i fie apreciată generozitatea și mărinimia. Dumnezeu să-l întărească în intențiile Dumnealui nobile! Admirație!

    Sincere felicitări, Domnule Președinte al Academiei României! Vă urmărește, am impresia, un glob întreg! Personalitatea Dumneavoastră reprezentând și sufletul românesc… Tot ceea ce promovați, este apreciat ca produs de calitatea cea mai înaltă a unei minți geniale, expresie a muncii asidue în minele de aur ale științei. Aidoma albinuței adunați și adunați în răboaje, pentru care fapt, și eu o simplă viță românească, îmi exprim mulțumirea și considerația. LA MULȚI ANI, DRAG PROFESOR!

Lasa un comentariu

© 2007-2021 Casa Majestății Sale Custodele Coroanei. Toate drepturile rezervate

Visits: 32654819
Fundația Regală Margareta a României           Asociația pentru Patrimoniul Regal Peleș
Politica de cookie-uri    Politica de confidentialitate