Premii internaționale pentru vinurile “Principesa Margareta”

Anul trecut, în luna noiembrie, Domeniul Coroanei Segarcea prezenta pe piață două vinuri noi, unul alb și altul roșu, purtând numele Principesei Margareta. Ceremonia a avut loc la Hotelul Carol Parc și s-a bucurat de prezența Alteței Sale Regale, precum și a domnului și doamnei Mihai Anghel, proprietarii de astăzi ai Domeniului Coroanei Segarcea.

În fiecare an, o parte din câștigurile realizate din vânzarea vinurilor va fi donată proiectelor Fundației Principesa Margareta a României.

În primul lor an, vinurile “Principesa Margareta” au avut succes pe piață și, mai ales, la concursurile internaționale de specialitate.

În urmă cu câteva luni, în primavară, vinul alb Principesa Margareta a obținut cea mai înaltă distincție, Nova de Diamant, a concursului de vinuri “Femmes et Vins du Monde”. Concursul se desfășoară anual la Monaco și este dedicat vinurilor elaborate exclusiv de doamne-oenolog, fiind organizat și jurizat de doamne.

Au urmat și alte distinctii obținute de vinurile ce poartă numele Alteței Sale Regale, la concursuri internaționale de profil din primăvara anului 2012:

Vinul alb Principesa Margareta a fost distins cu Medalia de Bronz la “Decanter World Wine Awards”, concurs ce se desfășoară anual în Anglia, organizat de una dintre cele mai prestigioase publicații de vin, “Decanter Magazine”.

Același vin alb a primit Medalia de Bronz la “Challenge International du Vin”, primul concurs de vinuri organizat în Franța, în urmă cu treizeci și șase de ani, la Bordeaux.

În fine, vinul alb Principesa Margareta a mai fost distins cu “Medalia de Bronz” la “Los Angeles International Wine and Spirits Competition”, unul dintre cele mai importante concursuri de vinuri organizate anual în Statele Unite ale Americii.

Vinul roșu “Principesa Margareta a primit Medalia de Bronz la același concurs “Los Angeles International Wine and Spirits Competition”, din Statele Unite ale Americii.

8 comentarii

  1. Aurel V. Zgheran says:

    Cine ar ar bea aceste vinuri?! Eu le-aş “citi”, în Bibliotecă! Sunt flori cu numele Margareta şi acestea sunt principesele florilor.
    Ce este vinul cu numele Principesei?! Aurul şi focul pămâmtului zăcuţi în pivniţe ca să-şi catifeleze gustul şi culoarea, să preschimbe paharul în care se varsă, în potir şi gura care îl bea, în drum spre Rai…!
    Drumul pe care îl iau sumele încasate din vânzare

  2. Aurel V. Zgheran says:

    este întrucâtva, tot o parte de Rai pentru cei pe care Fundaţia Principesa Margareta îi ocroteşte.

  3. Dragos Vartejanu says:

    Mi-am permis sa reproduc articolul Altetei vostre pe blogul personal sanuuitam.blogspot.com, asa cum am mai facut si anterior cu stiri despre Casa Regala care mi s-au parut interesante si frumoase.
    Cu deosebita stima si consideratie.

  4. Bucur Gabriela says:

    Nu am cunostinte in acest domeniu , dar ceea ce am citi suna placut la ureche.Felicitari celor care detin Domeniul Coroanei Segarcea si un August placut intregii Familii Regale.

  5. Cerasela Platz ( Esmyana Martisor ) says:

    As fi atat de fericita, candva, sa am onoarea de a ciocni un pahar din vinul Altetei Voastre Principesa Margareta, sa inchin, pentru intreaga Familie si Casa Regala Romana. Daca Dumnezeu va implini aceasta, ar fi precum toate sarbatorile laolalta…

    Cu emotie,
    Cerasela Platz

  6. Aurel V. Zgheran says:

    Vinurile „Principesa Margareta”, vinurile poeziei
    Românii au o solemnitate a băutului licorii din soare topit, ori din grăsimea pământului, supte pe rugul viei, în comori de viaţă care, revărsându-se în pahar îl preschimbă în potir, turnându-se pe gură luminează omului drumul la Rai!
    În vin este incantaţia care desface tot ce opreşte avântarea în vis, ridică de pe suflet tot ce apasă… în inima vinului cântă dragostea şi trădarea, dorul şi uitarea, în vin plutesc serafimii şi dănţuie demonii…! În vin se stinge setea şi se aprinde focul. Vinul e izvor de viaţă şi mesaj ancestral al chemării la partea de bucurie finită, la partea de libertate a fiecăruia de a-şi consuma bucuria sa, de a trăi cu ardoare, de a cânta.
    Vinul e viu şi nu-i urâtor de bine dacă cel care îl soarbe nu ameninţă, nu duşmăneşte, nu se prăbuşeşte în neant. Vinul cu aroma şi gustul iubirii bate numai la poarta inimii prietenoase în care cântă dragostea şi viaţa-i pasăre zburând.
    Dintre toate vinurile noastre, cele ce-s topite din metale nobile şi-s curse din struguri aromitori, culeşi din podgorii regale, sunt vinurile Principesei. „Când savurăm vinurile de la Domeniul Coroanei Segarcea, trebuie să ne gândim la minunatele licori care au adunat în picături bogăţia acestui pământ vechi, soarele verii arzătoare, îmbogăţite de cântecele olteneşti, freamătul toamnelor româneşti şi nobilitatea de catifea regală”, descrie în cuvinte mirajul fluviului de viaţă izvorât din podgorii, domnul Mihai Anghel, proprietarul de azi al Domeniului Coroanei Segarcea.
    Dintr-un pahar cu vin „Principesa Margareta”, poeţii duc la lacrimile sufletului soare lichid, căci vinurile Principesei sunt rod din soare, din pământ, din miere şi floare!… sunt un miracol, un produs de sublimitate, al civilizaţiei, o perfecţiune a naturii. Este vorba despre o gamă de vinuri alb şi roşu, este vorba despre puţină vrajă care aduce multă plăcere, este vorba despre vinuri create în durată şi prin cercetări de specialitate în România, împreună cu reputata doamnă oenolog, consultant în vinificaţie la Domeniul Coroanei Segarcea, Ghislaine Guirand. Vinul alb este un cuplaj de Chardonnay, Pinot Gris şi Viognier, baricat în baricuri de stejar şi de salcâm, iar vinul roşu este primul vin românesc obţinut sută la sută din soiul Marselan, plantat în 2007, la Segarcea, în viile de la doar douăzeci şi cinci de kilometri de Craiova.
    De culoarea aurului, ori rubinii sau purpurii închis, aceste vinuri cu miros de flori şi gust subtil ierbaceu, pe lângă plăcerea ce-o fac acelora care le sorb şi se înaripează în zbor de libertate şi dragoste, ori se inundă de vis şi poezie, au şi un bun folos caritabil, deoarece o parte din câştigurile obţinute prin vânzare se distribuie la Fundaţia Principesa Margareta a României.
    Vinurile „Principesa Margareta” sunt unice, cu personalitate, vinuri cu aromă discretă de cireaşă putredă, corpolente şi armonice, catifelate la învechire. Sunt vinuri nobile cu originea sevei la sânii pământului Domeniului Coroanei Segarcea, unul dintre cele douăsprezece centre de excelenţă în agricultură, înfiinţate de Regele Carol I, în anul 1884, pe o suprafaţă de 132 000 ha, la propunerea lui Ion Brătianu, cu scopul asigurării economice a Curţii Regale.
    În Vinurile Principesei sunt lumina soarelui, zahărul pământului, poveştile oltenilor, romanţa podgoriilor, gustul, parfumul şi vitalitatea rodite în struguri, din căldură, muncă şi iubire. Vinurile Principesei sunt vinuri cu stofă aurită, sunt vinurile poeziei, ale poeziei vinurilor!

  7. Cu ajutorul proiectelor lansate de Casa Regala a Romaniei,Romania revine la ceea ce a fost altadata.Iata rezultatul.Doua vinuri nobile care poarta numele principesei margareta.

Lasa un comentariu

© 2007-2024 Casa Majestății Sale Custodele Coroanei. Toate drepturile rezervate

Visits: 50545765
Fundația Regală Margareta a României           Asociația pentru Patrimoniul Regal Peleș
Politica de cookie-uri    Politica de confidentialitate