Povestea Castelului Săvârșin

În curând, Curtea Veche Publishing va începe lucrul la “Povestea Castelului Săvârșin”, semnată de Principele Radu al României. Albumul, bogat ilustrat cu imagini de epocă și contemporane, va continua seria începută cu “Povestea Castelului Peleș”, publicată de aceeași editură.

Anul viitor, la 1 iunie, se vor împlini 20 de ani de la revenirea Familiei Regale la Castelul Săvârșin, care a fost restituit în anul 2001, în urma unui proces intentat de Regele Mihai I cu doi ani mai devreme.

Majestatea Sa Margareta a făcut, în aceste două decenii, un efort neîntrerupt pentru ca edificiul și parcul regal să ajungă așa cum le-au lăsat înaintașii ei, Regina-Mamă Elena și Regele Mihai.

Fotografiile de mai sus, uimitoare prin asemănarea lor, înfățișează pe Regina Elena, în parcul regal, alături de câinele-lup Azzo, în anul 1943, și pe Majestatea Sa Margareta, în parcul regal, alături de câinele-lup alb Alma, în anul 2016.

1 comentariu

  1. Diana Lucia Zotescu says:

    Asa cum am citit, cu mare interes, “Povestea Castelului Peles”, tot la fel astept lansarea – si voi citi – cartea-album referitoare la Castelul Savarsin, ambele in scriitura ASR Principelui Radu. Va fi de mare interes pentru mine – si, presupun, pentru multe alte persoane – sa aflu, din fotografii si din explicatiile textului, cum arata si care era viata Familiei Regale la Savarsin in anii ’40 ai secolului trecut.

Lasa un comentariu

© 2007-2020 Casa Majestății Sale Custodele Coroanei. Toate drepturile rezervate

Visits: 31386222
Fundația Regală Margareta a României           Asociația pentru Patrimoniul Regal Peleș
Politica de cookie-uri    Politica de confidentialitate