Point de Vue: J’ai su que ma place était ici

Articol semnat de Stéphane Bern în revista pariziană Point de Vue din 27 ianuarie 2020

2 comentarii

 1. Majestatii Sale Margareta, Custodele Coroanei Romane,

  Majestate,

  Ador adevarurile absolute…pentruca sunt deosebit de putine.Citesc cu interes cuvantarile Majestatii Voastre, doar ,doar ca voi prinde un adevar absolut pe care il rostiti si iata ca pot fi multumit – acest luruc s-a intamplat deja – Majestatea Voastra declarand : “EU STIU CA LOCUL MEU ESTE AICI !” Pot declara deschis Majestatii Voastre ca am citit de cateva ori titlul articolului, dar nu m-am rezumat numai la titlul. Titlul articolului pentru mine a fost incredibil, a fost superb, a fost adevarat, a fost fantastic a fost un adevar ABSOLUT. Traim intr-o viteza rapida, trebuie sa actionam cu rapiditate, dar cu demnitate si cu o diplomatie monarhica. Stiu v-ati desavarsit de-a lungul anilor mergand cu o exactitate paralela la zecimi de milimetru fata de frumnoasa cariera a Majestatii Sale , Regina Maria. In perioada pana la 1989 ati reactionat cum a fost posibil- dar intotdeauna, la anumite intamplari din Patrie, care increteau fruntile tuturor oamenilor constienti de ceece se intampla in tara, insa dupa 1990 ati pasit cu o disciplina de fier, de o strictete deosebita pe urmele MS Reginei Maria, Bunica Majestatii Voastre pe care dupa reactiile pe care le-ati avut in anumite imprejurari am fost sigur ca nu va veti abate la nici macar un milimetru de ceeace a desavarsit Bunica Majestatii Voastre care in final ne-a daruit Romania Mare. In vremuri de restriste o parte din teritorii s-au pierdut, dar Einstein a spus “Totul este relativ!” – ce pierdem ieri, este posibil sa castigam maine.(Am fost la Slatina in vizita in Maramuresul de Nord si acolo este o statuie frumoasa a Lui Stefan cel Mare si Sfant – acolo se vorbeste numai romaneste- dar Consulatul Romaniei de la Cernauti, refuza cerereile romanilor de a-si relua cetatenia romana cu toate ca documentele corespund cerintelor actuale ale statului roman a fi sa acorde cetatenia romana- iar la Slatina numai romaneste se vorbeste- vis-a-vis de Sighetuil Marmatiei) Nu trebuie sub nici o forma sa fim descurajati in lupta alaturi de Divinitate care ne sustine, iar MV veti deveni Regina Regatului Romaniei pentruca acest lucru este dorinta suprema a Divinitatii si a celor 30 de milioane de romani.
  In cele trei decenii Majestate , sunteti de nerecunoscut, in special schimbarile radicale asa cum va vedem noi, cei muritori de rand, care s-au produs in anul Domnului 2019 si 2020 si nici macar nu am trecut tot pragul noului an, asa ca traim cu sperante uriase. Nu este vorba de curaj, avem destul si suntem si agili, dar avem nevoie de cuvantul Majestatii Voastre.
  Ma rog Domnului sa dea Majestatii Voastre viata lunga si forta in lupta Majestatii Voastre pentru Patria Romaneasca, dar si clipe de fericire alaturi de Familia Regala.
  Cu adanc respect fata de Majestatea Voastra, viitoarea Regina a Romaniei
  Nihil Sine Deo!
  Emilian Teodoresco-Vandenboer

 2. Diana Lucia Zotescu says:

  “Point de Vue” isi anunta cititorii sai din Paris si din intreaga Franta despre ceremoniile din Romania dedicate Majestatii Sale Margareta si Familiei Regale in parcurgerea celor 30 de ani de dupa revenirea in tara. Daca pentru parizieni si francesi in general referirile la Familia Regala Romana pot fi doar un “point de vue”, pentru noi, romanii, este un mod de a gandi spre viitor, un tel si o permanenta realitate binefacatoare.

  In orice caz, Franta a fost, este si va ramane intotdeauna un MARE PRIETEN pentru Romania.

Lasa un comentariu

© 2007-2021 Casa Majestății Sale Custodele Coroanei. Toate drepturile rezervate

Visits: 36951120
Fundația Regală Margareta a României           Asociația pentru Patrimoniul Regal Peleș
Politica de cookie-uri    Politica de confidentialitate