Parc și bulevarde din Iași cu nume regal

Consiliul Local al Municipiului Iași a votat atribuirea numelor Regele Ferdinand I al României și Regele Mihai I al României unor bulevarde din centrul orașului. Cele două bulevarde sunt situate în stânga, respectiv dreapta, Splaiului Bahlui.

De asemenea, a fost atribuită denumirea de Parcul Regina Maria a României parcului aflat în Podu Roș, vizavi de Sala Sporturilor.

Primarul Municipiului Iași, dl Mihai Chirica, a dezvelit plăcile cu numele bulevardelor și parcului cu ocazia sărbătorii naționale de 10 Mai 2020, având alături pe istoricul Daniel Șandru și pe directorul Ateneului din Iași, dl Andrei Apreotesei.

Evenimentul nu a avut caracter public și s-a desfășurat conform restricțiilor impuse de autorități pentru protejarea cetățenilor împotriva Covid-19.

©ZiaruldeIași

 

7 comentarii

 1. ALEXANDRU - GRIGORE PISOSCHI

  ORICE ASTFEL DE ACTIUNI NU POT DECAT SA NE BUCURE ! FELICITARI CONSILIULUI LOCAL AL MUNICIPIULUI IASI !

 2. Diana Lucia Zotescu

  Cu cat mai multe statui ale regilor si reginelor noastre sunt ridicate (dar numai de sculptori iscusiti, ca si pana acum), cu cat mai multe sosele, strazi, bulevarde si parcuri primesc nume regale, cu cat mai multe asociatii, federatii, organizatii, ONG-uri primesc Inalt Patronaj Regal, cu atat mai repede ne apropiem de starea reala de normalitate, cu atat mai mult si mai eficient dovedim ca ne respectam trecutul (mai ales cel inceput in 1866, in care Regalitatea, SI NUMAI REGALITATEA, ne-a alaturat Europei, atat valoric cat si istoric – pentru ca doar geografic nu era suficient).

  Domnule Primar de Iasi Chirica, va multumim !

 3. Alexandru

  Felicitari Iasi!

  Felicitari Domnului Primar! Va multumim!

 4. Diana Lucia Zotescu

  Domnul Primar Mihai Chirica al Iasi-ului a dovedit, dealungul anilor, atasamentul sau profund si sincer la valorile esentiale ale romanitatii, prima dintre ele fiind Monarhia si Regii si Reginele tarii. Atribuirea de nume regale foarte dragi noua celor doua bulevarde mari si parcului (Regele Ferdinand I, Regele Mihai I si Regina Maria) chiar in ziua marii noastre Sarbatori de 10 Mai este raspunsul la dorinta noastra, a romanilor din toate provinciile romanesti.

  Inca o data, felicitari si multumiri calduroase. Domnule Primar, precum si celor doua personalitati iesene care v-au insotit : prof. Univ. si istoricul Daniel Sandru si directorul Ateneului din Iasi, domnul Andrei Apreotesei.

 5. Pingback: Două bulevarde ieșene și un parc au primit nume regale - Calendar Ortodox 2020

 6. FOARTE FRUMOS; MÄ BUCURÄ CÄ INTRÄ VIATÄ NORMALÄ IN ROMÄNIA IN TIMPULUI CONVID-19

  NIHIL SINE DEO – NIMIC FÄRÄ DUMNEZEU

  SI PUTEM SPERA PENTRU O VIATÄ ROYALÄ LA IASI; DAR SI IN
  ROMÄNIA INTREAGÄ

  M-AS BUCURA CÄND ROMÄNIA VA FI REGAL SI REGAT:

  FELICITÄRI DIN GERMANIA-DEUTSCHLAND-GERMANY

 7. Pingback: Două bulevarde ieșene și un parc au primit nume regale - Basilica.ro

Lasa un comentariu

© 2007-2020 Casa Majestății Sale Custodele Coroanei. Toate drepturile rezervate

Visits: 29593926
Familia Regală           Fundația Regală Margareta a României           YouTube          YouTube Filme          Facebook
Politica de cookie-uri    Politica de confidentialitate