Ora Regelui (435)

TVR 1 HD, sâmbătă, 3 aprilie 2021, ora 14.30 / TVR Internațional – sâmbătă, 3 aprilie 2021, ora 17.00

Majestatea Sa Custodele Coroanei și Familia Regală au sărbătorit 140 de ani de la proclamarea Regatului României. La ceremonia desfășurată în Holul de Onoare al Castelului Peleș au participat ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu, și reprezentanții Asociației pentru Patrimoniul Regal Peleș, care au anunțat proiectele comune de restaurare a Domeniului Regal.

În urmă cu un an, Fundația Regală Margareta a României lansa ”Fondul pentru vârstnici”, destinat celor pentru care izolarea socială a însemnat lipsa accesului la servicii și produse indispensabile. Peste 9,000 de persoane în vârstă au primit ajutor fizic și alte zeci de mii au beneficiat de sprijin emoțional prin apelarea ”Telefonului vârstnicului”.

”Piațeta Regina Maria a României”, în care se află situată ambasada țării noastre din capitala Republicii Tunisia, este expresia unui omagiu ce va rămâne înscris în diplomația dintre cele două țări, tânără, dar bogată în schimburi bilaterale.

Personalitatea Reginei Maria a impresionat imaginația celor care găsesc și acum în stilul și în spiritul ei un model pentru propriile creații. Expoziția “Regina Maria – mama regină”, a Iuliei Gorneanu, este expresia zestrei de cunoaștere pe care aceasta a strâns-o.

Prezintă Bogdan Șerban-Iancu / Producător: Lidia Voicu

Realizatori: Cristina Ionescu, Adelina Dumitrescu

Lasa un comentariu

© 2007-2021 Casa Majestății Sale Custodele Coroanei. Toate drepturile rezervate

Visits: 34370819
Fundația Regală Margareta a României           Asociația pentru Patrimoniul Regal Peleș
Politica de cookie-uri    Politica de confidentialitate