Ora Regelui (545)

TVR 1 – sâmbătă, 3 iunie 2023, ora 14.30 (4 iunie, ora 2.25) / TVR Internațional – sâmbătă, 3 iunie 2023, ora 16.30 / TVR Moldova – joi, 8 iunie 2023, ora 16.00 (9 iunie, ora 1.00)

Londra, îmbrăcată în ținută festivă, a fost centrul lumii în ziua încoronării Regelui Charles al III-lea. Însemnele monarhiei britanice au umplut străzile capitalei Regatului Unit. Camelia Csiki, realizatorul ”Orei Regelui”, și directorul de imagine Claudiu Petringenaru aduc atmosfera ieșită din comun a acestei sărbători și euforia oamenilor veniți din lumea întreagă, pentru a fi martorii unui eveniment istoric. Exaltarea întregii comunități și bucuria nedisimulată a tuturor de a fi împreună în această zi provoacă un adevărat spectacol, plin de culoare. În ”Ora Regelui”, aflăm poveștile din culisele strălucitorului eveniment regal, ce norme au fost modificate și ce tușe personale a trasat noul monarh protocolului.

La doar trei săptămâni de la încoronarea sa, Regele Charles a ales să vină din nou în România, țara care îi este foarte aproape de suflet. Se va deplasa acum în condiții de securitate maximă și, cel mai probabil, nu se va delecta cu peisajele care îl inspiră și nu îi va întâlni pe oamenii de care s-a atașat. Însă, fiind prima vizită externă a Majestății Sale, dovedește afecțiunea nesfârșită pe care o are pentru România.

Montaj: Nicolaie Cernat / Producător: Lidia Voicu / Realizator:  Camelia Csiki

Lasa un comentariu

© 2007-2024 Casa Majestății Sale Custodele Coroanei. Toate drepturile rezervate

Visits: 51399713
Fundația Regală Margareta a României           Asociația pentru Patrimoniul Regal Peleș
Politica de cookie-uri    Politica de confidentialitate