Ora Regelui (418)

TVR 1 HD – sâmbătă, 21 noiembrie 2020, ora 14.30 / TVR Internațional – sâmbătă, 21 noiembrie 2020, ora 17.00 / TVR Moldova – marți, 24 noiembrie, ora 16.00

La 145 de ani de la nașterea Reginei Maria, încă se mai vorbește despre curajul său din război, cum a înfruntat tifosul sau gripa spaniolă. Jurnalista britanică Tessa Dunlop împreună cu Institutul Cultural Român au lansat o serie de filme numită “Who is Romania“, unul dintre documentare fiindu-i dedicat Reginei României Mari.

Doctor în istorie, scriitoare și personalitate media britanică, Tessa Dunlop povestește despre pasiunea sa pentru valorile românești într-un interviu on-line realizat de Camelia Csiki.

Tratatul de la Trianon aduce, și după un secol, ecoul prezenței Reginei Maria și al personalităților românești în capitala Franței, precum cea a ministrului Ion Cantacuzino.

Cercetătorul român nominalizat la Premiul Nobel, cel căruia i se datorează un progres enorm al medicinei și salvarea multor vieți în focare epidemiologice de pe frontul Marelui Război și din afara lui, este deopotrivă întemeietorul Institutului de Seruri și Vaccinuri, dar și semnatarul, alături de Ion Titulescu, al Tratatului de Pace de la Paris.

Producător: Lidia Voicu / Realizatori: Camelia Csiki, Alina Grigore

Lasa un comentariu

© 2007-2021 Casa Majestății Sale Custodele Coroanei. Toate drepturile rezervate

Visits: 32014491
Fundația Regală Margareta a României           Asociația pentru Patrimoniul Regal Peleș
Politica de cookie-uri    Politica de confidentialitate