Ora Regelui (513)

TVR 1 – sâmbătă, 22 octombrie 2022, ora 15.20 / TVR Internațional – sâmbătă, 22 octombrie 2022, ora 16.30 / TVR Moldova – joi, 27 octombrie 2022, ora 16.05

Trei povești – exemple de credință, de loialitate, de consecvență, în care descoperim oameni ce dăruiesc întreaga viață proiectelor lor.

O lecție de istorie recentă este aceea despre partizanii luptei anticomuniste, precum Elisabeta Rizea, țăranca simplă, devenită simbol al rezistenței românilor împotriva totalitarismului. Urmașii vitezei de la Nucșoara, sprijiniți de Familia Regală, au inițiat un proiect de casă memorială. Când se va izbândi înfăptuirea lui, istoria nefalsificată a neamului va răzbate de pe prispa soților Rizea, ca un martor etern.

Pentru mulți tineri la început de drum, bursele oferite de Fundația Regală Margareta a României au reprezentat o treaptă esențială în evoluția și afirmarea lor. Cu câteva zile înaintea evenimentului major așteptat de artiști, susținători și public, Concertul Regal de la Ateneul Român, organizat în mod tradițional pe 25 octombrie, de ziua Regelui Mihai, vi-i prezentăm pe câțiva dintre participanții la acest amplu proiect cultural.

Recenta deplasare a staff-ului Asociației germano-române Athenäum la București a inclus vizite la instituții culturale, întâlniri cu factori de decizie din mediul parlamentar, ministerial și academic și o primire la Palatul Elisabeta. Preocuparea pentru istoria regalității române s-a concretizat în numeroase evenimente culturale și economice, organizate de asociația din Düsseldorf fie în Germania, fie în România, timp de 12 ani.

Montaj: Nicolaie Cernat / Prezentator: Bogdan Șerban-Iancu / Producător: Lidia Voicu / Realizatori:  Diana Ilica, Sandrino Gavriloaia

Lasa un comentariu

© 2007-2024 Casa Majestății Sale Custodele Coroanei. Toate drepturile rezervate

Visits: 50406721
Fundația Regală Margareta a României           Asociația pentru Patrimoniul Regal Peleș
Politica de cookie-uri    Politica de confidentialitate