Ora Regelui (492)

Sâmbătă, 28 mai 2022, TVR1 ora 14.30 și TVR Internațional ora 16.00 / Joi, 2 iunie 2022, TVR Moldova ora 16.00

”Ora Regelui” vă conduce într-un oraș mic și cochet din Transilvania. Vizitate de Principele de Wales, castelul de vânătoare și biserica păstrează cu evlavie mărturiile legăturilor de peste generații. Cândva, o poveste de dragoste de la un bal vienez, între nepotul regelui german și o contesă cu un zâmbet cuceritor, ajungea aici.

Este istoria incredibilei descendențe a actualei suverane a Marii Britanii din stră-străbunica ei, contesa din Transilvania. Fiica unor nobili maghiari, Claudia Rhedey s-a căsătorit cu Ducele Alexander de Württemberg. Ei au fost bunicii Reginei Mary, soția Regelui George al V-lea, primul monarh britanic al Casei de Windsor. Fiul lui George al V-lea, Principele Albert, a fost tatăl Reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii.

Realizatoarea emisiunii, Camelia Csiki, vă invită să descoperiți o poveste fascinantă despre relația profundă dintre familiile regale britanică și română.

În Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, precum și în țările din Commonwealth, urmează sărbătorirea Jubileului de Platină. Cea mai longevivă suverană britanică, Regina Elisabeta a II-a, a împlinit șaptezeci de ani de domnie.

Director de imagine: Iulian Ene / Montaj: Nicolaie Cernat / Producător: Lidia Voicu Realizator: Camelia Csiki

1 comentariu

  1. Emisiunea aceasta a fost foarte frumoasä si interesantä.
    Relatiile caselor roiale germane de Würtemberg si de Teck, maghiare de Rheedy et Rheedy, engleze de Sachsen Coburg si Gotha, de casa regalä a Romäniei sänt foarte apropiate.
    Multumesc pentru aceastä orei a Regelui cu mult glamour si relatiei ale familiilor roiale, nobiliare a sud estul Europei.

    NIHIL SINE DEO

Lasa un comentariu

© 2007-2022 Casa Majestății Sale Custodele Coroanei. Toate drepturile rezervate

Visits: 40148771
Fundația Regală Margareta a României           Asociația pentru Patrimoniul Regal Peleș
Politica de cookie-uri    Politica de confidentialitate