Ora Regelui (484)

TVR 1 – sâmbătă, 26 martie 2022, ora 14.30 / TVR Internațional – sâmbătă, 26 martie 2022, ora 16.00 / TVR Moldova – joi, 31 martie 2022, ora 16.00

”Fundația Regală Margareta a României”  sprijină refugiații din Ucraina încă de la începutul războiului. O comunitate micuță de mame și copii a fost creată în mijlocul Bucureștiului, unde refugiații trăiesc în pace, departe de agresiunea rusă.

Majestatea Sa Margareta, licențiată în sociologie, a coordonat, înainte de 1989, diverse campanii derulate de Organizația Mondială a Sănătății și de Organizația Națiunilor Unite, în cadrul cărora a lucrat ca expert. Ultimele evenimente i-au dat de înțeles imediat că eforturile de sprijinire a refugiaților ucraineni vor fi de lungă durată și vor necesita acțiuni educaționale, sociale, medicale și de integrare profesională atît pentru refugiații care rămân temporar în țara noastră, cît și pentru cei care doar tranzitează România. Palatul Elisabeta a primit prima vizită la nivel înalt a Națiunilor Unite, din ultimii 30 de ani, și a găzduit multe întâlniri cu oficiali români, pentru căutarea soluțiilor de gestionare a celei mai mari crize umanitare din Europa, provocate de conflictul armat din Ucraina.

Pasajele subterane ale orașului Odesa reprezintă salvarea multor ucraineni în acest război. Catacombele Odesei sunt cele mai întinse din lume și ascund o poveste strâns legată de cea a istoriei României din timpul Celui de-al Doilea Război Mondial. Ora Regelui prezintă, în exclusivitate, documente și fotografii din arhiva SRI, mărturii ale ororilor petrecute. În zilele noastre, catacombele sunt locul de refugiu al locuitorilor din orașul port de la Marea Neagră, care coboară în subteran de fiecare dată când sirenele îi avertizează că sunt în pericol.

Editor de imagine: Nicolaie Cernat / Producător: Lidia Voicu / Realizator: Camelia Csiki

Lasa un comentariu

© 2007-2024 Casa Majestății Sale Custodele Coroanei. Toate drepturile rezervate

Visits: 50407597
Fundația Regală Margareta a României           Asociația pentru Patrimoniul Regal Peleș
Politica de cookie-uri    Politica de confidentialitate