Ora Regelui (584)

TVR 1 – sâmbătă, 2 martie 2024, ora 14.30 / TVR Internațional – sâmbătă, 2 martie 2024, ora 17.15 / TVR Moldova – joi, 7 martie 2024, ora 16.00

Vizită regală în Suedia

La Palatul Regal din Stockholm, Majestatea Sa Margareta Custodele Coroanei și Principele Consort au fost oaspeții Majestăților lor Regale Regele Carl XVI Gustav și Regina Silvia.

Familia Regală română, aflată în vizită în Suedia pentru a zecea oară în ultimele trei decenii, a întâlnit, în aceste zile, oficialitățile de la Stockholm, dar și alți diplomați ai Europei.

Contribuția României în cadrul NATO și al Uniunii Europene, securitatea Europei de Sud-Est și aspirațiile Republicii Moldova au fost temele celor mai multe dintre reuniuni.

Regatul Suediei, un stat care a trecut de două sute de ani de pace, celebru pentru poziția sa de neutralitate, este un partener de dialog cu un nivel ridicat de credibilitate. În prima jumătate a anului, Suedia asigură președinția rotativă a Consiliului Uniunii Europene, astfel încît devine o zonă în care este cu atît mai importantă discutarea contextului geostrategic din partea noastră de lume.

În ”Ora Regelui”, jurnalista Camelia Csiki și directorul de imagine Claudiu Petringenaru aduc relatarea specială a vizitei regale.

Reluarea ediției din 1 aprilie 2023

Director de imagine: Claudiu Petringenaru / Editor de imagine: Nicolaie Cernat / Producător: Lidia Voicu / Realizator: Camelia Csiki

Lasa un comentariu

© 2007-2024 Casa Majestății Sale Custodele Coroanei. Toate drepturile rezervate

Visits: 50407666
Fundația Regală Margareta a României           Asociația pentru Patrimoniul Regal Peleș
Politica de cookie-uri    Politica de confidentialitate