Ora Regelui (581)

Peleșul, simbol al puterii și al loialității

TVR 1 – sâmbătă, 10 februarie 2024, ora 14.30 / TVR Internațional – sâmbătă, 10 februarie 2024, ora 17.10 / TVR Moldova – joi, 15 februarie 2024, ora 16.00

La zece ani după cumpărarea moșiei Sinaia și opt ani de la punerea pietrei de temelie, Carol I inaugura Castelul Peleș cu fast. Între timp, țara devenise suverană și independentă, luând numele de Regatul României. Poveștile celui mai important edificiu al identității statale românești continuă. Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei române a găzduit o seară dedicată împlinirii a 140 de ani de la momentul inaugurării.

Aniversarea altei instituții din vremea domniei Regelui Carol I ne poartă tot în cea mai fertilă jumătate de secol din istoria țării. În anul 1913, a fost semnat decretul regal de înființare a Academiei de Înalte Studii Comerciale și Industriale. În ”Ora Regelui”, un mini-documentar despre o remarcabilă instituție de învățămînt, Academia de Studii Economice, la 110 ani.  

Pentru tinerele talente ale Fundației Regale Margareta a României, programul național ce le e dedicat înseamnă, burse, îndrumare, promovare. În această vară, artiștii vizuali și muzicienii au gândit proiectele inspirați de frumusețea Balcicului și de splendidele grădini ale castelului imaginat de Regina Maria.

Reluarea ediției din 21 octombrie 2023

Editor de imagine: Nicolaie Cernat / Prezintă: Bogdan Șerban-Iancu / Producător: Lidia Voicu / Realizatori: Diana Ilica, Adelina Dumitrescu

1 comentariu

Lasa un comentariu

© 2007-2024 Casa Majestății Sale Custodele Coroanei. Toate drepturile rezervate

Visits: 51797849
Fundația Regală Margareta a României           Asociația pentru Patrimoniul Regal Peleș
Politica de cookie-uri    Politica de confidentialitate