Ora Regelui (525)

TVR1 sâmbătă, 21 ianuarie 2023, ora 15.30 * TVR Internațional sâmbătă, 21 ianuarie 2023, ora 16.30 * TVR Moldova joi, 26 ianuarie 2023, ora 16.05

La exact o sută de ani de la Încoronarea Regelui Ferdinand și a Reginei Maria, Majestatea Sa Margareta a ajuns la Alba Iulia cu Trenul Regal, precum Suveranul Reîntregirii.

Preambulul festivităților dedicate împlinirii unui secol de când Coroana de Oțel a fost așezată pe fruntea Regelui Ferdinand s-a petrecut la Cluj, oraș legat de toate generațiile Familiei Regale.

În Trenul Regal, care a parcurs drumul dintre Cluj și Alba Iulia, au fost invitați elevi olimpici, mesajul Familiei Regale fiind astfel univoc, educația este principalul motor de dezvoltare a țării.

Pe 15 octombrie 2022, Trenul Regal, respectând programul de acum un secol, a purtat Familia Regală spre Alba Iulia.

În ”Ora Regelui”, vedeți jurnalul zilelor de sărbătoare în care Majestatea Sa Margareta a fost înconjurată de români cu aceeași dragoste cu care au fost întâmpinați strămoșii săi, Regele Ferdinand și Regina Maria.

Reluarea ediției din 5 noiembrie 2022

Director de imagine: Iulian Ene / Editor de imagine: Nicolaie Cernat / Realizator: Bogdan Șerban-Iancu / Producător Lidia Voicu

1 comentariu

  1. Remus-Dumitru Mihuțiu, mun. Oradea, jud. Bihor says:

    Voi urmări, așa ca întotdeauna, cu mare plăcere și interes.Trăiască M.S. Margareta Regina Românilor ! Nihil Sine Deo !

Lasa un comentariu

© 2007-2024 Casa Majestății Sale Custodele Coroanei. Toate drepturile rezervate

Visits: 50303333
Fundația Regală Margareta a României           Asociația pentru Patrimoniul Regal Peleș
Politica de cookie-uri    Politica de confidentialitate