Ora Regelui (398)

Televiziunea Română a prezentat sâmbătă, 27 iunie 2020, a trei sute nouăzeci și opta ediție a emisiunii “Ora Regelui”.

Regina-Mamă Elena, „Dreaptă între popoare”

O incursiune în cea mai zbuciumată perioadă din istoria modernă a României, cel de-al Doilea Război Mondial, hotar şi punte, în acelaşi timp, între două dictaturi. Un fundal pe care se conturează portretul-icoană al Elenei, regina noastră elenă şi româncă, deopotrivă, mamă a fiului ei, Regele Mihai al României, dar şi a ţării pe care amândoi au iubit-o şi au slujit-o cu aceeaşi credinţă.

Numele ei se regăseşte acum pe crucea sub care odihneşte în noua Catedrală Arhiepiscopală şi Regală a Curţii de Argeş, dar şi la Ierusalim, în Memorialul Yad Vashem, printre alte peste 70 de nume de români care şi-au riscat sau chiar și-au pierdut viaţa salvând victime ale Holocaustului.

Producător: Lidia Voicu / Realizator: Cristina Ionescu

Redifuzarea ediției din 30 noiembrie 2019

3 comentarii

  1. Remus-Dumitru Mihuțiu, mun. Oradea, jud. Bihor says:

    Voi urmări așa ca întotdeauna cu mare plăcere și interes.Trăiască MS Margareta Regina Românilor ! Nihil Sine Deo !

  2. Cristina Ionescu says:

    Am incercat sa distribui pe Facebook aceasta postare (care anunta, practic, difuzarea documentarului despre Regina Mama Elena realizat de mine in cadrul emisiunii “Ora regelui”) si pe cea referitoare la acordarea titlului de Doctor Honoris Causa Majestatii Sale Margareta, iar Facebook-ul mi-a blocat share-urile, pe motiv ca… “This post goes against our Community Standards on spam”.

  3. Diana Lucia Zotescu says:

    Exact acelasi lucru mi se intampla mie de ceva vreme cu distribuirea pe facebook a postarilor blogului regal. Aceste distribuiri mi-au fost blocate sub motivul ca aceste ‘shares’ sunt socotite “abuzive” de catre unii utilizagtori de facebook. Asta in timp ce acest facebook prolifereaza texte mizerabile cu continut greu de reprodus, carer sunt cu adevarat abuzive,dar avand “calitatea” de a nu aveam continut regal.

Lasa un comentariu

© 2007-2020 Casa Majestății Sale Custodele Coroanei. Toate drepturile rezervate

Visits: 30324678
Familia Regală           Fundația Regală Margareta a României           YouTube          YouTube Filme          Facebook
Politica de cookie-uri    Politica de confidentialitate