Ora Regelui (120)

Sâmbătă, 6 decembrie 2014, Televiziunea națională a prezentat a o sută douăzecea ediție a emisiunii “Ora Regelui”. TVR1, ora 15. Realizator, Camelia Csiki, producător, Lidia Voicu.

Invitata emisiunii este Micaela Ghițescu, o celebritate culturală a lumii. Una dintre cele mai apreciate traducătoare de limbă portugheză din România, Micaela Ghițescu ne va ajuta să ne întoarcem în timp, în România monarhică a copilăriei sale fericite, dar și în România comunistă a ținereții sale ciuntite.

Amintirile foarte vii, care refac povestea vieții Micaelei Ghițescu, aduc în fața telespectatorului o adevărată lecție de istorie în care Familia Regală și Regele Mihai au avut mereu un loc aparte. Dintre primele amintiri din copilărie care au rămas vii în memoria doamnei Ghiţescu fac parte și cortegiul funerar al Reginei Maria, poveștile tatălui ei despre Regele Ferdinand și despre Carol al II-lea sau întâlnirile întâmplătoare cu Regele Mihai.

 

2 comentarii

  1. Cristina Raluca says:

    La Multi Ani! Sa ne traiti si sa fiti sanatos Majestate!

  2. Henry says:

    Buna ziua! Am 28 de ani si sunt din Brasov. Imi pare foarte rau ca dupa revolutie tara noastra nu a revenit la monarhie. Din cauza problemelor financiare sunt sanse mari sa plec din tara anul viitor, asa cum au facut multi altii. Multa sanatate regelui Mihai si familiei! Cu respect!

Lasa un comentariu

© 2007-2024 Casa Majestății Sale Custodele Coroanei. Toate drepturile rezervate

Visits: 51851059
Fundația Regală Margareta a României           Asociația pentru Patrimoniul Regal Peleș
Politica de cookie-uri    Politica de confidentialitate