Ora Regelui CXLVIII

Ora Regelui CXLVIII poate fi vizionată aici.

Sâmbătă, 1 august 2015, Televiziunea națională a prezentat emisiunea ”Ora Regelui” cu numărul o sută patruzeci și opt. TVR 1, ora 15, TVR Moldova, ora 15, TVR Internațional, ora 16.30. Realizator, Camelia Csiki. Producător, Lidia Voicu.

Emisiunea a fost reluarea ediției din 14 iunie 2014.

Sumarul:

– Portugalia este țara în care Regele Carol al II-lea și-a trăit ultimii ani ai exilului. ”Ora Regelui” reface povestea refugiului regal, împreună cu românca Mihaela Georgescu Delafras, cea care locuiește acum în vila regelui și Antonio Muchaxo, unul dintre puținii portughezi în viață care l-au cunoscut.

– Săptămâna trecută, în Portugalia, a fost ridicat un monument în cinstea filozofului și scriitorului Lucian Blaga, fost ministru plenipotențiar al României la Lisabona în vremea Regelui Carol al II-lea.

– Principele Nicolae a lansat în mai multe orașe din țară cartea ”Drumul spre casă”. La plecarea în acest turneu, Alteța Sa Regală a acordat un interviu în exclusivitate ”Orei Regelui”.

– Principele Radu s-a aflat, săptămâna aceasta, într-o vizita oficială în Regatul Maroc.

– Senatul României împlinește 150 de ani de la înființare. Principesa Moștenitoare Margareta se va adresa membrilor Senatului în cadrul unei Sesiunii Solemne.

1 comentariu

Lasa un comentariu

© 2007-2021 Casa Majestății Sale Custodele Coroanei. Toate drepturile rezervate

Visits: 36936359
Fundația Regală Margareta a României           Asociația pentru Patrimoniul Regal Peleș
Politica de cookie-uri    Politica de confidentialitate