Ora Regelui CCXCVIII

Sâmbătă, 30 iunie 2018, Televiziunea Română a prezentat a două sute nouăzeci și opta ediție a emisiunii “Ora Regelui”. TVR1, TVR Internațional și TVR Moldova.

Sumarul:

* Ospitalitate și fair-play, în meciul de fotbal dintre echipele regale ale României și Serbiei. Pe Stadionul Bask din Belgrad, alături de suporteri, au fost Principele Moștenitor Alexandru al II-lea al Serbiei și Principele Radu al României. Partida amicală România Regală vs. Serbia Regală 2018 a sărbătorit 96 de ani de la primul meci internaţional al Regatului României, jucat cu Regatul Sârbilor, Croaţilor şi Slovenilor la Belgrad, în ziua nunţii Regelui Alexandru I al Sârbilor, Croaţilor şi Slovenilor cu Principesa Maria a României, Mignon, fiica Regelui Ferdinand Întregitorul şi a Reginei Maria.

* În curtea Muzeului Naţional de Artă al României, a avut loc programul „De strajă la Palatul Regal”. Asociația „6 Dorobanți” demonstrează cum se desfășura, în vreme de război, o zi din viața unui soldat aflat în serviciul de gardă al Palatului Regal, dar și cum lucrau artiștii de front.

* S-au împlinit 6 luni de când Regele Mihai nu a mai putut rămâne cu noi. Familia Regală a mers să se roage la Curtea de Argeș, unde a avut loc creștinescul parastas. Gândurile românilor adunați în liniștitul lăcaș s-au îndreptat cu smerenie către rege.

* Comemorând o jumătate de an de la trecerea regelui la cele veșnice, albumul “Mihai I, loial tuturor” a ieșit de sub tipar. Apariția lui a fost inspirată de uriașa cantitate de imagini care au circulat pe internet și valul de emoție creat de români. 50 de exemplare din albumul “Mihai I, loial tuturor” în ediții speciale, legate în piele și inscripționate cu cifrul regal, au fost trimise Caselor Regale din Europa.

Redactori: Irina Luca, Diana Ilica Producător: Lidia Voicu. Realizator: Bogdan Șerban-Iancu

 

 

Lasa un comentariu

© 2007-2024 Casa Majestății Sale Custodele Coroanei. Toate drepturile rezervate

Visits: 50386963
Fundația Regală Margareta a României           Asociația pentru Patrimoniul Regal Peleș
Politica de cookie-uri    Politica de confidentialitate