Ora Regelui (272)

Sâmbătă, 30 decembrie 2017, Televiziunea Română a prezentat a două sute șaptezeci și doua ediție a emisiunii Ora Regelui.

Sumarul:

Tronul pe care au stat Regele Mihai şi predecesorul său, Carol al II-lea, nu a fost distrus de comuniști. El există încă, în locul care l-a găzduit cu grijă și discreție timp de șaptezeci de ani – Muzeul Pomiculturii din Golesti, judeţul Argeş.

Când puterea comunistă a vremii făcea orice ca să scape de urmele regalității, obiectele care aparținuseră monarhilor au fost salvate de câţiva muzeografi de la actualul Muzeu de Artă al României şi trimise la diferite muzee din ţară.

Marturisirea a fost facută în premieră de invitatul emisiunii, istoricul de artă Gabriel Badea – Păun, venit în România pentru lansarea celei mai recente cărți pe care a semnat-o. Scriitorul a făcut descoperirea în timp ce se documenta pentru volumul ”De la Palatul Domnesc de pe Podul Mogosoaiei la Palatul Regal de pe Calea Victoriei”.

Gabriel Badea – Păun este urmașul profesorului de limba română al Regelui Ferdinand și autorul mai multor cărți despre regii României.

Regizor artistic, Dan Manoliu. Redactor, Andra Soceanu. Producător, Lidia Voicu.
Realizator, Camelia Csiki.

4 comentarii

 1. Foarte frumos si bine, cä mai existä tronul casei regale a Romäniei.
  Multumim museografiilor din Romänia, pentru refacerea tronului, care mai existä si nu a fost complet distrus de comunisti.
  Pledez pentru refacerea tronului a casei regale a Romäniei in sala tronului…

 2. Am väzut astäzi emisiunea Ora Regelui si sänt foarte bucuros cä scaunul tronului, douä stegulete mici ale casei regale a Romäniei din Palatul Regal din Bucuresti se aflä la Muzeul Pomiculturii din Golesti, judeţul Argeş.
  MULTUMESC la toti muzeologi din Romänia, cä nu au stricat lucruriile acestea de mare valoare istoricä in vremea comunistä.
  Asa am avut si eu o vizitä la castelul Bran unde a ascuns o maicutä intr-o nisä micuta inima M.S. Reginei Maria a Romäniei. Este adeväratä intämplarea mea in timpul meu ca scolar ai Liceului Johannes Honterus-din Brasov-Kronstadt. Acolo la Bran avea liceul nostru o cabanä mare din lemn, unde fäceam deseori vacantä.

 3. Ioana Rusu says:

  Ce frumos ar fi sa fie mutat in Sala Tronului din Palatul Regal din Bucuresti, acolo unde este locul sau.Iar pe el sa fie Majestatea Sa Margareta, Regina noastra frumoasa.

 4. Alice Bocancea says:

  30 Decembrie Este zi de doliu pentru Romani si Romania! Republica a fost proclamata printr-Un act de tradare de catre comunisti si sub amenintarea tancurilor sovietice ale lui Stalin, fara consultarea Poporului Roman! Este Un act ILEGAL si NUL ! Traiasca Majestatea Sa Margareta Regina Romaniei! Regina si Patria!

Lasa un comentariu

© 2007-2023 Casa Majestății Sale Custodele Coroanei. Toate drepturile rezervate

Visits: 47203363
Fundația Regală Margareta a României           Asociația pentru Patrimoniul Regal Peleș
Politica de cookie-uri    Politica de confidentialitate