Ora Regelui CCIX

regele-carol-al-ii-lea-1

Ora Regelui CCIX poate fi vizionată aici.

Sâmbătă, 12 noiembrie 2016, Televiziunea națională a prezentat a două sute noua ediție a emisiunii “Ora Regelui”. Realizator, Ruxandra Țuchel. Producător, Lidia Voicu.

TVR 1, TVR HD, TVR Moldova, ora 15. TVR Internaţional, ora 17.

Sumarul:

Între august 1939 și iunie 1940, Europa era răvăşită de ascensiunea Germaniei, pe de-o parte, şi de ridicarea ameninţătoare a Uniunii Sovietice a lui Stalin, pe de altă parte. În acest haos politic şi economic, România s-a regăsit singură, în faţa unui deznodământ cu final aproape evident. Putea Regele României, Carol al II-lea, să împiedice catastrofa naţională de care se apropia ţara cu viteza ameţitoare? Putea Regele, guvernul ori întreaga clasă politică românească să păsteze integritatea teritorială a ţării şi să nu piardă statutul de stat neutru? După mai mult de jumătate de secol, Ora Regelui încearcă să găsească răspunsuri.

3 comentarii

  1. Remus-Dumitru Mihuțiu, mun. Oradea, jud. Bihor says:

    Voi urmări, ca de obicei, cu mare plăcere și interes ! Trăiască Regele ! România Regat ! Nihil Sine Deo !

  2. Rodica Angela Costache, București says:

    Vă mulțumesc pentru că prin ceea ce faceți, REGALITATEA rămâne, consecvent, în prezentul României. În sufletele noastre există încă de când în 1947, liceeni fiind, mergeam la defilarea impusă cu chipul regelui de pe bancnota de 100, prins în piept.

  3. Cristian Sandu says:

    Ediția aceasta a însemnat o excelentă lecție de istorie.

Lasa un comentariu

© 2007-2020 Casa Majestății Sale Custodele Coroanei. Toate drepturile rezervate

Visits: 30317361
Familia Regală           Fundația Regală Margareta a României           YouTube          YouTube Filme          Facebook
Politica de cookie-uri    Politica de confidentialitate