Ora Regelui CCCXLVI

Televiziunea Română a prezentat sâmbătă, 22 iunie 2019, a trei sute patruzeci și șasea ediție a emisiunii “Ora Regelui”.

Sumarul:

„Restaurarea și revitalizarea Parcului Castelului Peleș”, proiectul studenților de la specializările Peisagistică și Horticultură din cadrul Universității de Științe Agronomice și Medicină Veterinară din București, continuă, în al cincilea an.

Majestatea Sa Margareta este președintele Societății Române de Cruce Roșie pentru încă patru ani. „Crucea Roșie, nădejdea tuturor în timp de pace, ca și în război, nu trebuie să piară. Cu toții, de la mic la mare, să o sprijinim cu evlavie, cu însuflețire, cu nesfîrșită dragoste.”, spunea Regina Maria. Majestatea Sa Margareta completează: ”Chemarea Reginei Maria a străbătut o sută de ani de istorie și este astăzi la fel de actuală ca și atunci.”

Senatul a votat înființarea Institutului pentru promovarea valorilor naționale ”Regele Mihai I”, un act de reparație istorică și morală, așteptat și discutat de mult timp. Invitată în ”Ora Regelui”, doamna Iulia Scântei, senator PNL, povestește cum a fost gândită această instituție publică de interes național și de ce are nevoie de ea România zilelor noastre.

Începând din acest an, oina, sportul național al României, are o Cupă a Reginei, disputată de echipe feminine de oină. Primul campionat național de oină s-a desfașurat în 1899, cînd Regele Carol I a semnat decretul de înființare. Majestatea Sa Margareta a acordat în anul 2019 Înaltul Patronaj federației, care a avut onoarea să primească Inaltul Patronaj al Regelui Mihai între anii 2015-2017.

Începute în anul 1919, timpul domniei Regelui Ferdinand și al președinției mareșalului Jozef Klemens Pilsudski, relațiile diplomatice româno-poloneze au împlinit 100 de ani. La Palatul Elisabeta a fost organizată o seară dedicată centenarului diplomatic.

Producător: Lidia Voicu
Realizator: Camelia Csiki

1 comentariu

  1. Remus-Dumitru Mihuțiu, mun. Oradea, jud. Bihor says:

    Voi urmări, așa ca întotdeauna, cu mare plăcere și interes.Trăiască MS Margareta Regina Românilor ! Nihil Sine Deo !

Lasa un comentariu

© 2007-2024 Casa Majestății Sale Custodele Coroanei. Toate drepturile rezervate

Visits: 50269127
Fundația Regală Margareta a României           Asociația pentru Patrimoniul Regal Peleș
Politica de cookie-uri    Politica de confidentialitate