Ora Regelui CCCXIII

TVR 1 – sâmbătă, 20 octombrie 2018, ora 15.00 / TVR International – sâmbătă, 20 octombrie 2018, ora 15.00 / TVR Moldova – sâmbătă, 20 octombrie 2018, ora 15.00 (21 octombrie 2018, ora 1.00)

Ambasadorul Statelor Unite la Bucureşti, Hans Klemm, a fost decorat cu ordinul Nihil Sine Deo, cea mai importantă distincţie oferită de Casa Regală a României.

Crucea Eroilor Neamului de pe masivul Caraiman a împlinit 90 de ani de la inaugurare. Crucea Monumentul a fost ridicat din dorința înaintașilor Majestății Sale Margareta, Regele Ferdinand și Regina Maria, la aproape un deceniu de la Primul Război Mondial.

În ”Ora Regelui”, istoricul Dorin Stănescu povestește  că Regina Maria nu a avut doar ideea ridicării monumentului, dar a şi urmărit îndeaproape lucările de construcţie, finanţate şi prin donaţii de la firme particulare sau de la instituţii de stat.

Despre pomenirea creștinească a celor care s-au jertfit în numele trecutului, dar mai ales al viitorului, despre destinul pe care regii nostri l-au dorit României Mari, în documentarul ”Nihil Sine Deo”. Filmul explică legătura dintre regalitate și poporul pe care regele are menirea sacră de a-l păstori.

Prezintă: Bogdan Șerban – Iancu / Producător: Lidia Voicu / Realizator: Cristina Ionescu

Lasa un comentariu

© 2007-2023 Casa Majestății Sale Custodele Coroanei. Toate drepturile rezervate

Visits: 47314690
Fundația Regală Margareta a României           Asociația pentru Patrimoniul Regal Peleș
Politica de cookie-uri    Politica de confidentialitate