Ora Regelui CCCXI

Televiziunea Română a transmis sâmbătă, 6 octombrie 2018, a trei sute unsprezecea ediție a emisiunii “Ora Regelui”.

“Ora Regelui” vă conduce în această ediție în Portugalia, ţara de care suntem apropiaţi nu doar datorită limbii latine, ci şi Regelui Ferdinand Întregitorul, care a fost pe jumătate portughez. Mama suveranului României a fost fiică a Regilor Portugaliei.

Alteţa Sa Regală Principele Radu a reprezentat-o pe Majestatea Sa Custodele Coroanei în vizitele din Lisabona, Batalha, Sintra şi Estoril.  Alteţa Sa Regală a fost însoţit de o delegaţie din care au făcut parte ministrul Educatiei Naționale, preşedintele Consiliului Naţional al Rectorilor, preşedintele Institutului Cultural Român şi rectori ai 20 de universităţi din România. Au fost vizitate mai multe instituţii reprezentative – Parlamentul, Ministerul Științei, Tehnologiei și Învățământului din Portugalia, Crucea Roşie portugheză, Institutul Universitar Militar, Comitetul Olimpic şi cel Paralimpic. S-au încheiat acorduri care vizează viitoare colaborări între cele două state, în mai multe domenii.

Producător: Lidia Voicu / Realizator: Camelia Csiki

Lasa un comentariu

© 2007-2019 Casa Majestății Sale Custodele Coroanei. Toate drepturile rezervate

Visits: 25101768
Familia Regală           Fundația Regală Margareta a României           YouTube          YouTube Filme          Facebook
Politica de cookie-uri    Politica de confidentialitate