Ora Regelui CCCVII

Televiziunea Română a transmis sâmbătă, 1 septembrie 2018, a trei sute șaptea ediție a emisiunii “Ora Regelui”. Emisiunea a redifuzat ediția din 9 iunie 2018.

  • Majestatea Sa Margareta a fost alături de mii de români la Târgul de Carte de la Madrid, unde România a fost țară invitată. În zilele pe care le-a petrecut în Spania, Familia Regală a participat, de Ziua Românilor de Pretutindeni, la o slujbă în biserica românească. A vizitat apoi Crucea Roșie spaniolă, Comitetul Olimpic spaniol și Comitetul Paralimpic din Madrid. Majestatea Sa Margareta și Principele Radu au fost primiți de Regele Felipe al VI-lea și Regina Letizia.
  • Personalități din viața românească, angajați ai Casei Majestatii Sale Custodele Coroanei și două instituții de învățământ centenare au primit distincții regale. Majestatea Sa Margareta a conferit municipiului Iași titlul de Oraș Regal. Legătura istorică dintre Coroana Română și cel mai vechi partid istoric din România, Partidul Național Liberal, a fost aniversată odată cu celebrarea celor 135 de ani de la inaugurarea Castelului Peleș, a Centenarului încheierii Primului Război Mondial și al Marii Uniri.

Redactor: Irina Luca / Producător: Lidia Voicu / Realizator: Bogdan Șerban-Iancu

Lasa un comentariu

© 2007-2023 Casa Majestății Sale Custodele Coroanei. Toate drepturile rezervate

Visits: 48515919
Fundația Regală Margareta a României           Asociația pentru Patrimoniul Regal Peleș
Politica de cookie-uri    Politica de confidentialitate