O principesă în serviciul țării regăsite

Aseară, joi, 19 octombrie 2017, la Ceainăria Cărturești din librăria cu același nume din strada Artur Verona, Curtea Veche Publishing a lansat una dintre cele mai recente cărți regale ale editurii, scrisă de Adrian Cioroianu și ilustrată de Yanna Zosmer.

Volumul se intitulează “Margareta a României. O principesă în serviciul țării regăsite” și este destinat micilor cititori precum și, așa cum sugerează editorii, tuturor adulților care au inimă de copil.

Evenimentul s-a bucurat de prezența Altețelor Lor Regale Principesa Moștenitoare Margareta și Principele Radu, alături de care au stat Iren Arsene, co-fondator al editurii, și tenorul Teodor Ilincăi. A fost prezent un numeros public, de toate vârstele.

Cartea a fost prezentată de Iren Arsene, de Teodor Ilincăi și de Principele Radu.

Volumul se găsește în librăriile din toată țara și va fi lansat din nou, la Târgul de Carte Gaudeamus.

Agerpres

Fotografii de Daniel Angelescu

8 comentarii

 1. PISOSCHI ALEXANDRU-GRIGORE

  FELICITARI AUTORULUI LUCRARII, PROF.UNIV. ADRIAN CIOROIANU, ILUSTRATOAREI VOLUMULUI, YANNA ZOSMER, SI EDITURII CURTEA VECHE PUBLISHING !
  ALEASA STIMA FAMILIEI REGALE !
  ACEASTA ULTIMA CARTE REGALA, CA SI CELELALTE APARUTE PANA ACUM, INTREGESTE CUNOASTEREA IN DOMENIU PENTRU GENERATIILE FOARTE TINERE ALE ROMANIEI SI NU NUMAI.

 2. Pantea Alexandru-Sorin

  Copiii din ziua de astazi trebuie sa stie ca in aceasta Tara exista oameni pentru care Destinul a insemnat si va insemna un singur lucru: Tara.

  Eram copil (inainte de 1989) cand l-am descoperit pe Rege. Culmea! Printr-un mijloc de propaganda comunista! Insa tocmai discrepanta enorma dintre ceea ce se spunea despre Regele nostru si pozele Sale publicate intr-un numar (din decembrie 1972) al Revistei Magazin Istoric (probabil a fost o incercare a redactiei revistei de a incalca cumva teribila cenzura comunista a anilor 80) a fost de natura sa ma faca sa vreau sa stiu cine era El. Pe Rege l-am descoperit in adevarata Sa dimensiune la scurt timp dupa aceasta prima zvacnire a setei de adevar, la inceputul anilor 1990. Am trait atunci, ca Roman, chiar daca eram copil, diferite sentimente: de la cel de o rusine insuportabila atunci cand L-am vazut oprit la scara avionului pe aeroportul Otopeni, la cel de extaz cand a venit sa petreaca Sarbatorile Pascale ale anului 1992.

  Nu imi amintesc cand am vazut-o prima oara pe Principesa Mostenitoare Margareta a Romaniei dar stiu ca o vedeam la televizor impartind ajutoare si daruri celor nevoiasi, vizitand orfelinatele, iar ca adolescent, am vazut-o participand la funeraliile inchinate d-lui Corneliu Coposu. Exista inca o cenzura asupra stirilor referitoare la Familia Regala si se incerca pe orice cale discreditarea Dinastiei, a ideii de Monarhie Constitutionala si chiar o ridiculizare a fiecarui membru in parte al Familiei Regale a Romaniei.

  Copiii din ziua de astazi trebuie sa afle Adevarul. Si sa stie ca acesta se separa intotdeauna de minciuna. Trebuie sa stie ca o viata traita in minciunile impuse cu valoare de adevar sau de normalitate de altii este o viata petrecuta intr-o cusca.

  Felicitari!

 3. Andreea

  Vă iubesc copii Alteța Vostră Regală , foarte frumos . Succes pe mai departe . Cu respect Andreea .

 4. Liliana Sora

  Evenimente de suflet şi pentru suflet , într-o atmosferă, ambianţă, distinsă şi rafinată pentru iubitorii de carte, de adevăr şi de frumos !
  ” Cărţile sunt mai mult decât cărţi, sunt viaţă, inimă şi miezul anilor trecuţi… ”spunea Cicero .
  Toată stima şi consideraţia pentru prof. dr. Adrian Cioroianu, un om de o reală valoare, pentru care istoria este o pasiune de necontestat, iar emisiunea excepţională „ 5 minute de istorie” ce face o scurtă incursiune în istoria României în fiecare episod , este o adevărată lecţie pentru cei dispuşi să înveţe, pentru că „istoria rămâne cea mai frumoasă poveste”, după cum spune la sfârșitul fiecărui episod același Adrian Cioroianu.
  Respect, admiraţie şi preţuire pentru ASR Principesa Moştenitoare Margareta şi pentru întreaga Familie Regală ! Trăiască Regele !

 5. Diana Lucia Zotescu

  A fost un eveniment editorial de exceptie atat prin calitatea si numarul participantilor (si, cand spun ‘calitatea’ participantilor, ma refer in primul rand la copii, destinatarii principali ai cartii – copiii fiind fondul moral (inca) pur si nealterat al viitoarei societati romanesti de maine si mai departe) dar, mai ales, prin prezenta Altetelor Lor Regale Principesei Mostenitoare Margareta, Custodele Coroanei, si a Principelui Radu. Copiii au fost incantati sa o vada pe, si chiar sa se intretina cu Principesa Margareta in timpul acordarii de autografe – unii intre ei pentru intaia oara, precum micuta Maria de 5 ani si opt luni, venita cu bunicul sau, domnul inginer Manoliu la acest eveniment. Cel putin tot la fel de incantata de intalnirea cu copiii a fost si Alteta Sa Regala, a carei fata exprima bucurie si caldura. A fost de altfel pentru noi toti o mare bucurie mai intai sa revedem Cuplul Princiar dupa intoarcerea Lor din vizita in Iordania.

  Asteptam publicarea si a altor carti din aceasta serie, si ii multumim domnului prof. univ. Adrian Cioroianu pentru aceasta carte si cele ce vor urma.

 6. Pingback: Principesa Margareta, donaţie de carte în comuna Albeşti şi la Colegiului Național de Artă “Regina Maria” din Constanța | Monarhia Salvează România

 7. Cristian Sandu

  Cartea este excelent conceputa!Se citeste pe nerasuflate!

 8. Cristina Adriana Popescu

  Felicitări Altetelor Voastre Regale. Volumul este foarte reușit, publicat în condiții deosebite. Desenele care însoțesc textul sunt moderne, așa încât atrag atât cititorii mici cât și pe cei maturi.

Lasa un comentariu

© 2007-2019 Casa Majestății Sale Custodele Coroanei. Toate drepturile rezervate

Visits: 26135989
Familia Regală           Fundația Regală Margareta a României           YouTube          YouTube Filme          Facebook
Politica de cookie-uri    Politica de confidentialitate