Hristos a înviat!

Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei, și ASR Principele Radu vă urează Paște fericit, în sânul familiei, alături de cei dragi, cu speranță și cu iubire!

Familia Regală este recunoscătoare față de toți cei care păstrează vii tradiții continuate cu atâta suferință și însuflețire de generațiile care ne-au precedat.

Majestatea Sa și Alteța Sa Regală sunt recunoscătoare întâistătătorului Mitropoliei Moldovei și Bucovinei pentru ocazia de a ședea, la o sută de ani distanță, pe scaunele și în locul în care au stat înaintașii lor, suveranii României Mari.

La miezul nopții, în ziua de 7 spre 8 aprilie 2018, în Catedrala Mitropolitană din Iași, inaugurată cu 131 de ani în urmă de Regele Carol I și de Regina Elisabeta, cuplul regal a primit lumina sfântă de la Înalt Preasfinția Sa Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, la începutul slujbei de Înviere.

Slujba a avut loc în fața intrării mari a catedralei, în mijlocul unei mulțimi de credincioși veniți din întreg orașul.

Duminică, 8 aprilie 2018, cuplul regal a revenit la Catedrala Mitropolitană din Iași, pentru slujba din prima zi a Paștelui. Majestatea Sa și Alteța Sa Regală au fost, apoi, musafirii Înalt Preasfinției Sale Mitropolitului Teofan, la prânzul pascal.

Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei și ASR Principele Radu au ajuns la Iași în Sâmbăta Mare, la prânz. Cuplul regal a vizitat o cofetărie și a cumpărat cozonac și pască, preparate de casă după rețete tradiționale. Majestatea Sa a primit flori și urări de sărbători fericite din partea ieșenilor întâlniți la sosire.

Fotografii de Daniel Angelescu

54 comentarii

  1. Diana Lucia Zotescu says:

    Imi sunt deosebit de aproape sufletului meu toate stirile privind prezenta Familiei Regale, a Majestatii Sale Margareta si a Altetei Sale Regale Principelui Consort Radu in diverse localitati din Romania si din lume. Dar, cu ocazia participarii Familiei Regale la Slujba de Inviere de la Biserica Mitropolitana din Iasi, am un motiv in plus sa ma simt deadreptul fericita pentru ca am vazut, pentru prima data, ca Majestatea Sa REGINA Margareta asezata in jiltul in care a stat candva Regele Ferdinand, cel ce purta insemnele Coroanei regale si deviza regala NIHIL SINE DEO, iar pe Alteta Sa Regala Principele Radu in cel in care a stat Regina Maria, adica jiltul rezervat Consortului. Este ceva ce mi-am dorit sa vad de multa vreme, dar abia acum mi s-a implinit aceasta puternica dorinta. Multumesc Inaltilor Ierarhi ai Iasului pentru acest gest – de altfel atat de normal. Dumnezedu sa ii rasplateasca pentru acest lucru !

  2. Cristina Maria Ciuca says:

    Adevărat a inviat Majestate!!!

  3. […] Custodele Coroanei, și Alteța Sa Regală Principele Radu au sărbătorit, în mod simbolic, Paștele la Iași. Majestatea Sa și Alteța Sa Regală au fost musafirii Înalt Preasfinției Sale Mitropolitului […]

Lasa un comentariu

© 2007-2023 Casa Majestății Sale Custodele Coroanei. Toate drepturile rezervate

Visits: 48516124
Fundația Regală Margareta a României           Asociația pentru Patrimoniul Regal Peleș
Politica de cookie-uri    Politica de confidentialitate