Militarii români se întorc victorioși de la Sydney Invictus Games

Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei, și ASR Principele Radu felicită din inimă pe militarii români, veterani ai teatrelor de operații din Irak și Afganistan, care au reprezentat cu cinste România la Invictus Games Sydney 2018!

Cei 15 militari care au format Echipa Invictus România s-au găsit alături de colegi din 18 țări, într-o competiție la care au luat parte 500 de sportivi. A fost a doua participare a militarilor români la Jocurile Invictus, după cea de la Toronto din septembrie 2017. A treia participare va avea loc la Haga, în Olanda, în anul 2020.

Echipa României a cucerit cinci medalii la aceste jocuri. Eugen Pătru a câştigat medalia de aur la competiţia individuală de arc olimpic. Echipa formată din Ionuț Butoi, Augustin Pegulescu și Dorin Petruț a reuşit să câştige aurul la proba de arc compus. O medalie de argint a fost cucerită de echipa de la proba de arc olimpic, compusă din Eugen Pătru, Dănuț Nicola și Cătălin Pârvu. Două medalii de bronz au revenit lui Dumitru Paraschiva, la canotaj în sală, și lui Dorin Petruţ, în proba individuală de arc compus. În ziua de 25 octombrie, ziua de naștere a Regelui Mihai I și Ziua Armatei României, Bogdan Dragomir a obținut locul 5 la finala probei de 200 metri atletism.

Ceremonia de deschidere a avut loc sâmbătă, 20 octombrie 2018, pe platforma din fața Operei din Sydney. Principele Henry de Wales, fondatorul jocurilor, a adresat un cuvânt în deschidere.

Jocurile de la Sydney au cuprins tir cu arcul, atletism, canotaj în sală la ergometru, powerlifting, ciclism, volei din poziţia şezând, înot, baschet şi rugby din scaunul cu rotile, golf şi hochei.

Ceremonia de încheiere a jocurilor militarilor paralimpici Invictus a avut loc sâmbătă, 27 octombrie 2018, la ora 19.30 (ora Australiei).

Asociația voluntarilor Invictus din România se află sub Înaltul Patronaj al Alteței Sale Regale Principele Radu. Fundația Invictus Games din Marea Britanie se află sub Înaltul Patronaj al Alteței Sale Regale Principele Harry.

Fotografii ©www.sport.ro

Lasa un comentariu

© 2007-2021 Casa Majestății Sale Custodele Coroanei. Toate drepturile rezervate

Visits: 36961042
Fundația Regală Margareta a României           Asociația pentru Patrimoniul Regal Peleș
Politica de cookie-uri    Politica de confidentialitate