Mesajul Patriarhului Daniel de Ziua Națională a Regalității

Majestatea Voastră,

Hristos a înviat!

La sărbătoarea Zilei Naţionale a Regalităţii, cu deosebită bucurie şi stimă, adresăm întregii Familii Regale felicitări, binecuvântări şi calde urări de sănătate.

Mulţumim lui Dumnezeu pentru toate darurile revărsate peste poporul român prin faptele luminoase de vitejie şi de înţelepciune ale Regilor României, cărora le aducem un pios omagiu de recunoştinţă pentru tot ceea ce Monarhia Română (1881-1947) a realizat benefic pentru poporul român în plan spiritual, cultural, edilitar, educațional şi social-filantropic.

De aceea, în data de 10 mai 2021, la Catedrala Patriarhală, sunt comemorați cu respect şi evlavie Regele Carol I şi Regina Elisabeta, Regele Ferdinand şi Regina Maria, Regele Carol al II-lea şi Regina Elena, Regele Mihai şi Regina Ana. În mod deosebit anul acesta, 2021, se împlinesc 155 de ani de la întronizarea domnitorului Carol I (1866) şi 140 de ani de la încoronarea acestuia ca Rege al României (1881), precum şi 100 de ani de la naşterea Regelui Mihai I al României.

Ne rugăm Domnului nostru Iisus Hristos, Cel înviat din morţi, să ne ajute ca să păstrăm şi să cultivăm valorile unității, libertății şi identității naţionale, obţinute cu multe jertfe şi multe eforturi spirituale şi materiale, spre binele ţării noastre şi bucuria românilor de pretutindeni.

Cu stimă şi binecuvântare,

† Daniel
Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române

©Basilica.Ro

2 comentarii

 1. Majestatii Sale MARGARETA a Romaniei,
  Castelul Regal de la Savarsin
  11 Mai 2021

  Cu adanc respect pe aceasta cale aduc felicitarile mele cu ocazia felicitarilor care au fost adresate Majestatii Voastre si potrivit stirilor oficiale Prea Sfintia Sa Patriarhul Daniel al Bisericii Ortodoxe Romane PENTRU PRIMA DATA s-a adresat direct Majestatii Voastre cu tu titulul suprem Monarhic de MAJESTATEA VOASTRA!
  Acesta nu este numai un simplu gest de respect, dar prin aceasta felicitare Biserica Ortodaxa Romana a recunoscut ca aveti titlul suprem al Monarhiei Romane de Majestatea Voastra ! Ma bucur nespus ca a luat sfarsit o perioada neclara in istoria Regatului Romaniei.
  Asa sa ajute Dumnezeu pe Majestatea Voastra
  Dumnezeu sa binecuvanteze pe Majestatea Voastra
  Doamne Dumnezeule apara Coroana si Regina Regatului Romaniei
  Doamne Dumnezeule ajuta-ne pentruca fara Tine nu este cu putinta sa realizam vreo lucrare.
  CU ADANC RESPECT
  EMILIAN TEODORESCU-VANDENBOER
  11.MAI ANUL DOMNULUI 2021

 2. Diana Lucia Zotescu says:

  Desigur, mesajul de felicitare al Preafericitului Patriarh Daniel intra deja in firescul – de curand inaugurat – raporturilor Patriarhiei cu Majestatea Sa. As sublinia insa ca beneficiile aduse natiunii romane de Monarhie nu au ca repere temporale anii 1881 si 1947. Regele Mihai I si-a continuat binecuvantata Sa influenta in viata tarii – fara interventia caruia, la Familiile Regale ale Europei si in fata unor Sefi de Stat si de Guverne ale tarilor influente, nu am fi intrat, poate, atat de repede – sau poate deloc! – nici in NATO si nici in Uniunea Europeana!

  Asta asa, ca sa nu uitam prea repede cum au stat cu adevarat lucrurile. Si cum stau si acum, intrucat Majestatea Sa Margareta, Principele Consort si ceilalti Membri ai Familiei Regale, prin tot ceea ce intreprind in tara si in strainatate, prin Fundatia Regala Margareta a Romaniei, continua cu mult succes activitatea Regelui Mihai, cu efecte deosebit de benefice pentru tara in ansamblul sau si pentru poporul roman, ca parte a legatului testamentar Regal lasat de la Marele Rege Carol I incoace, care nu are termen limita de aplicare.

Lasa un comentariu

© 2007-2022 Casa Majestății Sale Custodele Coroanei. Toate drepturile rezervate

Visits: 40148609
Fundația Regală Margareta a României           Asociația pentru Patrimoniul Regal Peleș
Politica de cookie-uri    Politica de confidentialitate