Mesajul Majestății Sale Regelui, 2 iunie 2014

 

With these words, I want to share with Romanian society the emotion and admiration I feel today for King Juan Carlos I of the Spaniards.

I have witnessed a large part of the contemporary history of Spain, a time of sacrifice and change, of challenges and fulfilment. I can therefore say, with all ponderation, that King Juan Carlos is one of the most important statesmen of the last half century.

By his gift as a leader, by his dedication, and his capacity to embody democracy, His Majesty is today an unique asset of the dignified family of free nations.

I look with affection and with confidence at my admirable cousin and, through him, at all Spaniards, our brothers in Latinity.

 Michael I

Elisabeta Palace, 2nd of June 2014

7 comentarii

 1. Cristian says:

  TRAIASCA REGELE !!!

 2. Diana Lucia Zotescu says:

  Majestatea Voastra,

  Va citesc cuvintele cu profunda veneratie – si regret profund ca nu stiu sa ma exprim in asa fel incat, pe de o parte, sa spun tot ceea ce simt, iar pe de alta sa nu intrec masura astfel incat expresia acestor sentimente sa nu apara ca o exagerare, asa cum probabil ca pare uneori unor vizitatori ai acestui blog – si traiesc pana la litera sensul adanc al acestor cuvinte pe care Majestatea Voastra le indreapta catre Augustul Vostru var, Regele spaniolilor.

  Cu mintea alerg inapoi in timp, la vremea copilariei mele cand Majestatea Voastra erati deja coplesit de povara exilului, si cand parintii mei foloseau, in intimitatea precara a locuintei saracacioase impuse de comunisti ca domiciliu fortat, cuvinte foarte asemanatoare despre Majestatea Voastra.

  Si parintii mei, (binecuvantata fie-le amintirea pentru samanta adevarului pe care mi-au sadit-o in sufletul meu de copil) vorbeau despre SACRIFICIUL Regelui nostru, de INCERCARILE crancene prin care trecea El, prin care treceam noi, prin care trecea intreaga tara ingenunchiata de ciuma rosie. Tot de la ei am invatat cu cat DEVOTAMENT si SACRIFICIU DE SINE era daruit de Dumnezeu Regele nostru – adica Majestatea Voastra. Si ei vorbeau acolo, la lumina lampii, de speranta intr-o posibila viitoare SCHIMBARE si de IMPLINIRILE pe care le-ar fi adus aceasta schimbare, daca s-ar fi produs. Schimbarea s-a produs abia dupa o jumatate de secol, cand fuseseram deja secatuiti de speranta de a Va vedea din nou in tara, cand ati re-devenit ARHANGHELUL FARA PERECHE al DEMOCRATIEI in sensul sau cel mai adevarat.

  Iertati-ma, Majestate, daca din adanc simtitele Voastre cuvinte pentru Regele Juan Carlos, pe care si noi, romanii, Il pretuim, eu tes vesmant de vorbe cu care imbrac sentimentele mele pentru Majestatea Voastra, dar pentru mine acest transfer este cat se poate mai natural.

  Referitor la MS Regele Juan Carlos, eu am cel putin un motiv special pentru care Il respect si Il admir: am inca vie in memorie vizita oficiala pe care a facut-o in Romania in anii ’80 (cred ca era in toamna anului 1985). Imi amintesc faptul ca, la plecarea Sa din tara, in presa noastra nu a fost publicata, spre mirarea generala, nicio declaratie comuna, asa cum se obisnuia in finalul vizitelor oficiale. O prietena, Almudena C., sotia unui diplomat spaniol, mi-a lamurit misterul: Regele Juan Carlos nesocotise programul ce Ii fusese stabilit de protocolul romanesc si plecase singur sa viziteze – incognito – diverse locuri din Bucuresti (in special locurile unde fusesera demolate biserici si cladiri de patrimoniu). Faptul il infuriase teribil pe Ceausescu, care L-a…pedepsit pe Rege pentru acest afront prin eliminarea ultimului moment de protocol care era semnarea declaratiei comune. Se spune ca Regele Juan Carlos nu numai ca nu s-a suparat, ci s-a distrat copios pe seama acestui fapt.

  Sper, Majestatea Voastra, ca nu V-au suparat aducerile mele aminte, dar voiam sa stiti ca frumoasele cuvinte si sentimente pe care le-ati exprimat la adresa MS Regele Spaniei sunt o reflectare a celor pe care le simtim noi, romanii, fata de Majestatea Voastra.

  Cu cele mai profunde sentimente de dragoste si veneratie pentru Rege, Coroana si institutia Monarhiei,
  Diana Lucia Zotescu

 3. stelian r. says:

  Traiasca Regele ! Nimic fara Dumnezeu !

 4. PISOSCHI ALEXANDRU-GRIGORE says:

  MS JUAN CARLOS I A DAT O LECTIE DE DEMNITATE SI DEMOCRATIE, CEL PUTIN NATIUNILOR EUROPENE, REZULTATA DIN ATRIBUTELE CASEI REGALE !
  SUNTEM RECUNOSCATORI MS REGELUI MIHAI I SI INTREGII FAMILII REGALE A ROMANIEI PENTRU NENUMARATELE LECTII DE DEMOCRATIE SI DEMNITATE ARATATE NATIUNII ROMANE SI STRAINATATII, DE LA CARE AR TREBUI SA INVETE MULTI DINTRE NOI, MAI ALES UNII POLITICIENI DE RANGUL CEL MAI INALT !

 5. Time Magazine: Heavy lies the Crown for the new king of Spain says:

  http://time.com/2811061/heavy-lies-the-crown-for-new-king-of-spain/

 6. PISOSCHI ALEXANDRU-GRIGORE says:

  CASA REGALA A SPANIEI ESTE SINGURA CARE ASIGURA, PE MAI DEPARTE, UNITATEA TERITORIALA A TARII.

Lasa un comentariu

© 2007-2022 Casa Majestății Sale Custodele Coroanei. Toate drepturile rezervate

Visits: 40847471
Fundația Regală Margareta a României           Asociația pentru Patrimoniul Regal Peleș
Politica de cookie-uri    Politica de confidentialitate