Mesajul Preafericitului Părinte Patriarh Daniel

Mesajul adresat de Preafericitul Părinte Patriarh Daniel Majestății Sale Margareta, Custodele Coroanei române, cu prilejul Zilei Naționale a Regalității, 10 mai 2019

 

Majestății Sale Margareta,
Custodele Coroanei române

Majestatea Voastră,

Hristos a înviat!

Cu deosebită bucurie şi stimă, la sărbătoarea Zilei Naționale a Regalității, adresăm întregii Familii Regale felicitări, binecuvântări şi calde urări de sănătate.

Ziua Națională a Regalității este şi un prilej de a mulţumi lui Dumnezeu pentru faptele luminoase din istoria Casei Regale și a Țării noastre, pentru tot ceea ce Monarhia Română (1881-1947) a realizat benefic pentru poporul român în plan spiritual, cultural, edilitar, educațional şi social-filantropic.

De aceea, astăzi, 10 mai 2019, la Catedrala Patriarhală, sunt comemorați cu respect şi evlavie Regele Carol I şi Regina Elisabeta, Regele Ferdinand şi Regina Maria, Regele Carol al II-lea şi Regina Elena, Regele Mihai şi Regina Ana.

Ne rugăm Domnului nostru Iisus Hristos să ne ajute să păstrăm şi să promovăm valorile unității, libertății şi identității naţionale, moștenite de la înaintași, ca fiind simboluri ale demnității poporului român, spre binele României şi bucuria românilor de pretutindeni.

Cu stimă şi binecuvântare,

† Daniel

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române

2 comentarii

  1. Prețuire Preafericitului Părinte Patriarh Daniel și Ierarhiei Bisericii noastre Ortodoxe pentru împreună-lucrarea cu Casa noastră regală!

  2. Diana Lucia Zotescu

    La frumoasele cuvinte de apeciere transmise de Preafericitul Parinte Patriarh Majestatii Sale Margareta la Sfanta Zi de 10 Mai, cuvinte ce subliniaza rolul benefic al Regilor nostri in perioada 1881 – 1947, as adauga: de ce nu intre 1866 si pana in prezent, cand stgim ce importanta covarsitoare a avut Regele, prin insasi prezenta, demnitatea, autoritatea si implicarea Sa esentiala in sustinerea si lobby-ul facut de Majestatea Sa in fata Guvernelor tarilor europene pentru dobandirea de catre Romania a calitatii de membra a NATO (2005) si de cea a Uniunii Europene (2007). Dupa care au urmat alte si alte actiuni regale de promovare a Romaniei in Europe in toate domeniile, actiuni sustinute atat de Rege si de Mostenitoarea Sa cat si de toti ceilalti membrii Familiei Regale, actiuni continuate astazi – si in viitor – , cu acelasi succes, de Majestatea Sa Margareta si de Mambrii Familiei Regale.

Lasa un comentariu

© 2007-2020 Casa Majestății Sale Custodele Coroanei. Toate drepturile rezervate

Visits: 28762586
Familia Regală           Fundația Regală Margareta a României           YouTube          YouTube Filme          Facebook
Politica de cookie-uri    Politica de confidentialitate