Medalii ale Statului român conferite Casei Majestății Sale

Prin decret semnat de Președintele României, Excelența Sa domnul Klaus Iohannis, Asociației Casei Majestății Sale Custodelui Coroanei i-au fost conferite Medalia Aniversară „Centenarul Marii Uniri” și Medalia Comemorativă „Centenarul Războiului pentru Întregirea Neamului”.

Medalia Aniversară „Centenarul Marii Uniri” este conferită în semn de apreciere pentru efortul depus în vederea păstrării identităţii naţionale şi a răspândirii valorilor culturale româneşti, pentru dăruirea cu care s-a implicat în organizarea de evenimente dedicate Centenarului Marii Uniri.

Medalia Comemorativă „Centenarul Războiului pentru Întregirea Neamului” a fost conferită în semn de apreciere pentru efortul depus în vederea păstrării identităţii naţionale şi a răspândirii valorilor culturale româneşti, pentru dăruirea cu care s-a implicat în organizarea de evenimente dedicate Centenarului Războiului pentru Întregirea Neamului.

Din ziua de 27 august 2016 până în ziua de 1 decembrie 2019, Familia Regală a României a participat la 75 de evenimente legate de Centenarul Primului Război Mondial și cel al Marii Uniri. Acțiunile publice au fost organizate de Casa Majestății Sale Custodele Coroanei și au avut loc la București și în multe orașe din țară, precum și la Paris, Reims, Casablanca, Berlin, Lisabona, Istanbul, Madrid, Soultzmatt, Haguenau, Londra și Erevan.

Cele două medalii au mai fost conferite unor instituții și organizații prestigioase printre care se numără Ministerul Apărării Naționale, Ministerul Afacerilor Externe, Societatea Națională de Cruce Roșie din România, Federația Comunităților Evreiești din România, Statul Major al Apărării, Banca Națională a României, Biblioteca Națională a României, Institutul Cultural Român.

3 comentarii

 1. Liliana Sora says:

  Conferirea acestor medalii Casei Majestăţii Sale de către Statul român , este o recunoaştere oficială a valorii faptelor , a meritelor sale , a devotamentului şi preocupării permanente cu care serveşte interesele naţiunii, este un semn de înaltă apreciere şi de respect .Toată admiraţia şi preţuirea pentru Familia Regală care, prin tot ceea ce face , are capacitatea de a naşte încredere, solidaritate, respect faţă de demnitatea umană, siguranţă, etc.!

 2. Diana Lucia Zotescu says:

  Medaliile conferite de Presedintele Romaniei catre Casa Majestatii Sale sunt inca o davada ca inalta si prestigioasa activitate a Familiei Regale in serviciul Romaniei si a natiei romane, atat dealungul istoriei Regatului Roman de la intemeierea sa cat si in ultimii 30 de ani, au dobandit respectul si consideratia autoritatilor din tara (desi aceasta recunoastere acopera doar o minuscula parte din cat s-ar fi cuvenit, rolul Regelui si, mai apoi, al Majestatii Sale Margareta in evolutia post-decembrista a tarii fiind incalculabila).

  Este totusi un act de dreptate din partea autoritatilor si a Institutiei Prezidentiale, act ce se cerfe apreciat ca atare. Felicitari Presedintelui Iohannis pentru initiativa cat si – mai ales – Casei Majestatii Sale Margareta.

 3. Recunoasterea valorii actiunilor publice ale Majestatii Sale este un inceput de bun augur cu toate ca este tardiva. Asteptam inca…..sa vedem cat timp , deja au trecut 30 de ani ….un referendum cu privire la restaurarea Monarhiei Constitutionale in Romania. Unica forma de conducere ce i se potriveste este doar un vis pentru sustinatorii Monarhiei.
  Cele mai alese ganduri Majestatii Sale si Casei Regale a Romaniei.

Lasa un comentariu

© 2007-2021 Casa Majestății Sale Custodele Coroanei. Toate drepturile rezervate

Visits: 35093129
Fundația Regală Margareta a României           Asociația pentru Patrimoniul Regal Peleș
Politica de cookie-uri    Politica de confidentialitate