Majestatea Sa la Catedrala Ortodoxă din Lausanne

Astăzi, miercuri, 17 octombrie 2018, Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei și ASR Principele Radu au fost prezenți la Catedrala Ortodoxă din Lausanne, unde au fost oaspeții părintelui paroh Alexandru Iossifidis.

Majestatea Sa și Alteța Sa Regală au aprins lumânări și s-au rugat pentru odihna sufletului Regelui Mihai I, care a trecut la cele veșnice acum aproape un an. La altarul bisericii, Majestatea Sa Margareta a aprins o lumânare și pentru Regina Ana, mama sa.

Catedrala Ortodoxă din Lausanne este primul loc unde a fost depus sicriul Majestății Sale Defuncte, în zilele de 11 și 12 decembrie 2017. Slujbele de anul trecut au avut loc în prezența ASR Principesei Elena, ES dlui Alexander Nixon și ASR Principesei Sofia și au fost oficiate de IPS Mitropolitul Iosif, de parohul Catedralei, părintele Alexandru Iossifidis, și de protopopul român ortodox al Elveției, părintele Adrian Diaconu, acompaniați de un sobor de preoți. Au fost prezenți ambasadorii României la Berna și Geneva, reprezentanți ai Consiliului Regal și ai Casei Majestății Sale, precum și români veniți să aducă omagiu regelui nostru.

Înainte de împlinirea unui an de la dispariția Regelui Mihai I (5 decembrie 2017), Majestatea Sa Custodele Coroanei va mai poposi la Săvârșin, unde va participa la ceremonia acordării liceului din localitate a numelui “Regele Mihai”, apoi va lua parte la Gala Anuală Caritabilă de la Ateneul Român, organizată de Fundația Principesa Margareta a României în ziua de naștere a Regelui Mihai, 25 octombrie.

©Cătălin Popescu / Casa Majestății Sale

Lasa un comentariu

© 2007-2020 Casa Majestății Sale Custodele Coroanei. Toate drepturile rezervate

Visits: 30644186
Fundația Regală Margareta a României           Asociația pentru Patrimoniul Regal Peleș
Politica de cookie-uri    Politica de confidentialitate