Majestatea Sa despre prezent și viitor

La Sala Tronului din Palatul Regal, Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei române, a ținut un discurs în seara de 29 noiembrie 2017, cu doar șase zile înainte ca Regele Mihai I al românilor să treacă la cele veșnice.

Discursul a fost citit în fața Corpului Diplomatic acreditat la București, dar el a fost adresat întregii națiuni. Majestatea Sa Margareta a transmis românilor angajamentul ei față de legământul Regelui Mihai I și față de continuitatea serviciului regal în slujba țării.

Fragmente din discursul Majestății Sale:

În plus față de îndatoririle noastre obișnuite în comunitățile țării și de acțiunile noastre caritabile, vrem să ne dedicăm energiile, alături de instituțiile Statului, pentru promovarea imaginii și intereselor României în întreaga lume. Sunt pe deplin conștientă că nu este o sarcină ușoară, că ani de bună reputație pot fi șterși într-un incident neplăcut și că niciun efort de propagandă nu poate face lucrurile rele să arate bine. Ca voi toți, știu, de asemenea, că percepții greșite, devenite stereotipuri, construite de-a lungul multor decenii nu sunt ușor de demontat.

Cu toate acestea, cred că ceea ce a realizat România de la căderea comunismului, ceea ce a obținut în 150 de ani ca stat modern și în întregul secol de la Marea Uniune încoace, are nevoie să fie explicat și prezentat mai bine lumii întregi. Nu numai pentru că putem, pe drept cuvânt, să fim mândri de ceea ce s-a realizat, ci mai ales pentru că o radiografie mai limpede, cu mai multă acuratețe și mai modernă a țării noastre este în beneficiul direct al cetățenilor noștri, mulți dintre ei muncind și trăind în afara granițelor noastre.

Cu ocazia călătoriilor noastre, a discursurilor și a multor altor angajamente publice, dorim să aducem la lumină rădăcinile profund europene ale țării și societății noastre și contribuția noastră durabilă pe continentul european; o contribuție multi-disciplinară, multi-religioasă și multi-etnică. Această contribuție a îmbogățit continentul și s-a îmbogățit de la el, o contribuție care nu este înghețată în trecut, ci în multe privințe trăiește o renaștere astăzi, când milioane dintre cetățenii noștri își au reședința în alte țări, mulți – sper – pentru o perioadă scurtă de timp.

Nu cred că efortul Familiei Regale este o întreprindere pur naționalistă. Căci ceea ce intenționăm să facem va sublinia, sper, cât de puternic legată este Europa de Vest de așa-numitul Orient. Suntem împreună acum pentru ca am fost întotdeauna împreună; doar crudele momente de răsucire ale istoriei ne-au distanțat temporar. Iar efortul nostru nu trebuie să fie exclusiv european. Așa cum liderii politici români o fac în mod constant, trebuie și noi să subliniem rolul esențial al celor două mari națiuni nord-americane care fac parte din Alianța transatlantică și de ce trebuie să rămânem uniți.

Acum, când Familia Regală începe un nou an de angajamente publice în interesul României, sperăm să ne bazăm pe sfaturile înțelepte și pe sprijinul vostru. Dar, mai presus de toate, ne bazăm pe încrederea și înțelegerea tuturor românilor.

De-a lungul vieții mele, farul luminos a tot ce am înfăptuit a fost tatăl meu; ori de câte ori m-am întrebat ce cale să iau, nu a trebuit decât să mă uit la acel far și să primesc răspunsul corect. Sănătatea Majestății Sale pălește. Dar în seara aceasta, fac în fața tuturor românilor legământul că lumina călăuzitoare a Regelui, farul unei Românii drepte și îndreptățite, nu se va stinge niciodată.

22 comentarii

 1. Cristian Badea says:

  Traiasca Majestatea Sa Regina Margareta!

  Nimic fara Dumnezeu!

 2. Marioara Maria says:

  DUMNEZEU SĂ VĂ BINECUVÂNTEZE, MAJESTATE ! AMIN !

 3. Norana says:

  Toate speranțele noastre sunt în mâinile Majestatii Voastre! Dumnezeu sa ne ajute!

 4. Necula Mihai says:

  Bravo Majestate ! Noi va sprijinim !!! Doar Spune-ți !

 5. Necula Mihai says:

  Romanii vor raspunde chemării !

 6. Cristian Sandu says:

  Dumnezeu sa ne ocroteasca Regina!

 7. Alexandra Sima says:

  Ce desfătare pentru sufletele de români să-și vadă Suveranul legitim vorbindu-le dintr-un spatiu ce apartine moral dinastiei intemeietoare si intregitoare de țară, a carei coboratoare vrednica ne este astazi pentru prima data în istoria noastră Regina-Suveran Margareta a României.
  Sunt onorată sa va fiu supusă credincioasă Majestatea Voastră

  Trăiască Majestatea Sa Regina Margareta a României!

 8. Hugo Ricardo Loyola Pinho Klat - Brazil says:

  Bravo !!! Congratulations Romania !!! You have a great queen. God save Queen Margareta !

 9. Renato Barreto Mayr says:

  Traiasca Majestatea Sa Regina Margareta!!!

  Multi Ani, Multi Ani !!!

 10. Admirabile si binevenite eforturile Casei Regale a Romaniei ceea ce denota faptul ca nu a existat niciodata o ruptura intre popor si Familia Regala , iubirea a fost reciproca si de nestramutat. Sa va dea Domnul putere Majestatea Voastra sa ramaneti alaturi de noi .

 11. SECRIERU IOAN says:

  SUSȚIN CASA REGALĂ

 12. Un român, București says:

  Mesaj de condoleanță.
  Cu durere în suflet, doresc să aduc Majestății Sale Regelui Mihai I al României un omagiu nemuritor. Mă înclin cu adâncă recunoştință, purtând în inimă Sacrificiul Regal care luminează Istoria Țării Noastre. Casa Regală are dreptul istoric de a ne îndruma paşii în Viitor.
  Cu speranță,
  UN ROMÂN.

 13. Sidonia Kovacs says:

  Majestatea Sa Regina Margareta ne dă un exemplu prin viața, manifestările ei și acțiunile sale. Noi nici nu dăm seama, că Majestatea Sa este o imensă binecuvântare și har pentru noi. Măreția sa nu se manifestă prin forță, ci prin spiritul și sufletul ei imens.
  Lumea noastră, lumea sufletelor este acoperită din ce în ce mai mult, de un nor de praf întunecat, invizibil. Oamenii din ce în ce mai mult se simt în nesiguranță, ei nu știu în această lume agitată unde este locul, și dacă este cazul să strige și Și ce sa strige. De aceea este foarte important pentru mine ca jurnalistă să spun în fața publicului cât mai numeros, cât de mare este personalitatea Majestății Sale Regina Margareta precum și spiritul și sufletul ei. Acum putem privi un om pașnic, care poate să fie un exemplu pentru fiecare român.

 14. TRAIASCA , M.S. Margareta Custodele Coroane Romaniei!!Asa sa ne ajute Dumnezeu si Maica Domnului!!Doamne-ajuta!!

 15. Rodica Dada says:

  În lumină veșnică să fie părinții României! Lângă Dumnezeu și în sufletele noastre! Regele Mihai și Regina Ana au promovat în cadrul Familiilor Regale Europene intrarea României în UE și NATO. Acte caritabile, promovarea României etc. Ar fi frumos dacă la știri zilnic, ar fi câteva minute dedicate activității PĂRINȚILOR ROMÂNIEI, există lume care nu știe de lupta lui Carol pentru independența României, lupta Reginei Maria și sacrificiul dat de Regele Ferdinand I pentru întregirea României Mari, curajul și sacrificiul Regelui Mihai pentru a scurta războiul și menținerea integrității atât cât a fost posibil. Superba arhitectură din perioada Regală cu care ne mândrim…
  “Un om care nu își cunoaște Istoria, e ca un om care nu își cunoaște părinții.” M-aș bucura să se promoveze în mass-media importanța de a hrăni și rațiunea (cu o carte bună, experți), nu doar stomăcelul.

 16. Remus-Dumitru Mihuțiu, mun. Oradea, jud. Bihor says:

  Trăiască MS Regina Margareta a României ! Prin Statornicie La Izbândă ! Nihil Sine Deo !

 17. PISOSCHI ALEXANDRU-GRIGORE says:

  DUMNEZEU SA VA BINECUVANTEZE MEJESTATE SI ODATA CU MAJESTATEA VOASTRA SI ROMANIA !
  MAJESTATEA SA REGELE MIHAI A SALVAT STATALITATEA ROMANIEI PRIN ACTUL DE LA 23 AUGUST 1944, LUCRU NERECUNOSCUT DE ASA-ZISI PATRIOTI ! PRIN ACEST FAPT MS REGELE MIHAI, CU TOATE SACRIFICIILE ARMATEI SI POPULATIEI, S-A RIDICAT LA INALTIMEA MARILOR SAI INAINTASI !
  MAJESTATEA VOASTRA MARGARETA, CUSTODELE COROANEI, SUNT CONVINS CA VETI FI LA INALTIMEA ILUSTRULUI TATA, IN ACEST COLT DE LUME ATAT DE FRAMANTAT !
  NIHIL SINE DEO !

 18. PISOSCHI ALEXANDRU-GRIGORE says:

  DUMNEZEU SA VA BINECUVANTEZE MAJESTATE, SI ODATA CU MAJESTATEA VOASTRA SI ROMANIA !
  MAJESTATEA SA REGELE MIHAI A SALVAT STATALITATEA ROMANIEI PRIN ACTUL DE LA 23 AUGUST 1944, LUCRU NERECUNOSCUT DE ASA-ZISII PATRIOTI ! PRIN ACEST FAPT MS REGELE MIHAI, CU TOATE SACRIFICIILE ARMATEI SI POPULATIEI, S-A RIDICAT LA INALTIMEA MARILOR SAI INAINTASI !
  MAJESTATEA VOASTRA MARGARETA, CUSTODELE COROANEI, SUNT CONVINS CA VETI FI LA INALTIMEA ILUSTRULUI TATA, IN ACEST COLT DE LUME ATAT DE FRAMANTAT !
  NIHIL SINE DEO !

 19. Mesaje FB says:

  Diana Tocitu Domnul să binecuvânteze pe Majestatea Sa Margareta și întreaga Familie Regală!Vă suntem alături,indiferent ce încercări vor mai veni!
  #
  Maria Maria Maria Amariței ,o gândire concisâ si justâ .Subscriu !
  #
  Miulescu Ilona Iubim si respectam Casa Regala a Romaniei! Suntem MULTI!
  #
  Padure Dorina UN AN NOU BINECUVANTAT DE DUMNEZEU ȘI MULTĂ SĂNĂTATE LA ÎNTREAGA FAMILIE!
  #
  Ciuca Gabriela Corina Cu mare respect si onoare, va urez An Nou Binecuvantat! La multi ani frumosi!
  #
  Comanescu Elena La multi ani!
  #
  Mariana Bezdadea La multi ani!
  #
  Marylena Ionescu Fete foarte drăguțe si daca se inteleg bine, se respectă si se susțin impreuna in viata e minunat! Tatăl si mama lor pot fi linistiti ca au dat mai departe tot ce au avut mai bun si le va fi foarte bine!
  #
  Daniela Vladut La multi ani !
  #
  Maria Simo La multi ani sănătoși!!!
  #
  Cornelia Tertan La multi ani! Sa treceti cu bine peste incercarile vietii !
  #
  Dana Angelica Frumosu Frumos ! Dumnezeu sa va dea putere !
  #
  Silvia Bogdan La multi ani! Memorabila poza!
  #
  Mariana Popovici Fiți binecuvântate de DOMNUL ISUS !
  #
  Huiban Elena AN NOU FERICIT CU SĂNĂTATE ȘI LUMINA ÎN SUFLET !!
  #
  Silvia Tanase Sa fiți binecuvântate! Majestatea Sa ,veghează asupra fiicelor sale iubite și asupra poporului pe care l-a iubit! Odihna in pace Majestate!
  #
  Aurelia Mihut La mulți ani!
  #
  Elisabeta Avram Un an nou binecuvîntat
  #
  Adriana Elena Knippelberg Ne rugăm la Bunul Dumnezeu sa binecuvânteze familia regală a României! Respect si admirație!
  #
  Livia Snaider Respect familiei Regale romane.
  #
  Cristina Vagner Respect Doamnelor din Familia Regala a Romaniei! Fie ca anul 2018 sa va aduca sanatate, mai multe bucurii si pace in suflete!
  #
  Fane Dragnea Să urmați îndemnurile și sfaturile celui care a fost unic -Majestatea Sa , Regele Mihai. Dumnezeu sa – l odihnească!
  #
  Gratiela Zaharescu Ma bucur sa va vad împreună altețele voastre, ca sunteți unite si ca împreună puteți trece mai ușor peste durerea din suflet prin trecerea la cei drepți a Regelui Mihai, tatăl Domniilor voastre si Regele nostru apreciat mult prea târziu! Cu adânc respect si apreciere doresc sănătate si liniste Altețelor voastre!
  #
  Sorin Fechete An nou fericit tuturor romanilor! Catelul regal este foarte dragalas !
  #
  Ilona Neciu Doamne ajuta! Trăiască Monarhia!
  #
  Elena Dragomir Frumos !
  #
  Grecu Mirela Condoleanțe !!!!!!
  #
  Georgeta Popescu-Mares UN AN NOU FERICIT!
  #
  Alice Butu …cu intirziere , dar urez Casei Regale , un an bun , sa reușiți sa fiti alături de tara , de popor si sa vi se recunoască toate drepturile !!
  #
  Mia Olteanu La multi ani!
  #
  Silvia Cristoiu Va doresc un an bun cu multe reusite ! La multi ani !!!
  #
  Dafina Dediu Respect , case-i regale a României !
  #
  Alexandra Margineanu La multi ani !
  Ramaneti unite Majestatile voastre cu poporul roman pe care Majestatea sa Regele Mihai l-a iubit atat de mult.
  #
  Codruta Furtuna La multi ani!
  #
  Gyulai Doina La mulți ani sănătoși!
  #
  Elena Moineagu La multi ani !
  #
  Ana Lazar Un An Nou plin cu incredere,realizari,satisfactii pentru Majestatea Sa Margareta, alaturi de Familia Regala , surorile Majestatii Sale.
  #
  Valerica Manuela Crisan Doresc ca idealurile Regelui Mihai sa fie duse mai departe ,de catre Familia Regala .Asa sa ne ajute Dumnezeu!
  #
  Pavel Dan Un inceput de an cu multe impliniri si multa sanatate Majestatii Sale Margareta, alaturi de Familia Regala !
  #
  Itzik Charlotte Aharon ANI MULTI SI FERICITI SA AVETI….FAMILIE REGALA……SA NU MAI STITI NICIODATA DE ASEMENEA NECAZURI…..SA AVETI PARTE DE LINISTE SUFLETEASCA SI D-ZEU SA AIBE GRIJA DE DVS! MULTA SANATATE VA DORIM LA TOTI!

 20. Georgeta Herea says:

  Să ne trăiți Majestate !

  Condoleanțe dumneavoastră, Regina Margareta De România, de drept! Au trecut 40 de zile, zile de durere, dar sufletul Regelui Mihai se va odihni în liniște și pace! Dumnezeu să îl ierte!

  Putere, curaj, înțelepciune, liniște și, cât mai curând, Stat Monarhic!!!
  Trăiască și împlinească Statul Monarhic Român!
  Așa să ne ajute Dumnezeu!!!

 21. Mihail Miriam Georgette says:

  Majestatea Voastra,buna Doamna Margareta.Din fericire,suntem inca multi supusi ai Vostri,care mai pastram dragoste si respect Coroanei Romane.Bazati-Va pe noi,pe rugciunile noastre…Miriam Georgette Mihail,artist roman.Nihil Sine Deo.M.

 22. Dammers Dorina says:

  “Romänii färä Reginä, sunt ca si copii färä mamä “.Multä sänätate si nenumärate succese Majestätii Sale Margareta,aläturi de Familia Regalä ! Cu Respect. Salutäri din Germania. Dorina Dammers

Lasa un comentariu

© 2007-2024 Casa Majestății Sale Custodele Coroanei. Toate drepturile rezervate

Visits: 51797916
Fundația Regală Margareta a României           Asociația pentru Patrimoniul Regal Peleș
Politica de cookie-uri    Politica de confidentialitate