Majestatea Sa a primit Medalia Academiei Franceze

În a treia zi a vizitei în Franța, miercuri, 17 aprilie 2019, Majestatea Sa a fost oaspetele Crucii Roșii Franceze, unde s-a întâlnit cu președintele organizației naționale, domnul Jean-Jacques Eledjam, alături de care s-au aflat membri ai conducerii organizației.

Societatea Națională de Cruce Roșie a Franței numără 100 000 de membri, voluntari, angajați și lideri aleși. Activitatea organizației se desfășoară în domenii diverse, precum educație, medicină, formație profesională și intervenții în caz de dezastre.

A fost prima întâlnire între Majestatea Sa și conducerea Crucii Roșii a Franței, una dintre cele mai puternice organizații de Cruce Roșie din lume. Au fost discutate domeniile în care s-ar putea aprofunda relația dintre cele două organizații naționale și s-a decis continuarea dialogului prin deplasarea la București a unuia dintre liderii organizației-gazdă.

În anul 1919, la Paris, Regina Maria a vizitat în ziua de 8 martie Reprezentanța Crucii Roșii Române.

Joi, 18 aprilie 2019, Principele Radu a vizitat Comitetul Național Paralimpic al Franței, unde s-a întâlnit cu președinta comitetului național, doamna Marie-Amélie Le Fur, alături de care s-au aflat trei membri ai comitetului director al organizației.

Discuția avută de Alteța Sa Regală cu reprezentanții comitetului francez s-a purtat pe tema proiectelor celor două organizații naționale și pe parteneriatul comitetelor naționale paralimpice cu federații sportive, instituții ale Statului și cu alte organizații cu profil social din Franța și din România.

În cursul după-amiezii de joi, 18 aprilie 2019, Custodele Coroanei și Principele Radu au fost oaspeții Academiei Franceze. A fost ultima parte a vizitei regale în Franța, desfășurată în zilele de 15-18 aprilie 2019.

La Palatul Institutului Franței, cuplul regal român a fost întâmpinat de doamna Hélène Carrère d’Encausse, Secretar perpetuu al Academiei Franceze, de domnul Gabriel de Broglie, Cancelarul Institutului Franței (2006-2017), și de domnul Yves Pouliquen, membru al Academiei.

Majestatea Sa și Alteța Sa Regală au vizitat palatul și biblioteca Institutului Franței, precum și sălile de reuniune ale celor cinci academii care compun institutul.

Apoi, Secretarul perpetuu al Academiei Franceze a conferit Majestății Sale Margareta Medalia Academiei Franceze.

După primirea distincției, Majestatea Sa a ținut un discurs, în care a evocat relațiile Franței cu România din perspectiva Coroanei Române, precum și momentul actual, când țara noastră exercită președinția Consiliului Uniunii Europene.

A urmat o recepție oferită în onoarea cuplului regal român, la care au participat membrii Academiei Franceze, precum și reprezentanți ai Institutului Franței, ai Ambasadei României și ai Casei Majestății Sale.

Vizita Reginei Maria la Institutul Franței a avut loc în ziua de 8 martie 1919. Cu acea ocazie, Academia de Arte Frumoase a organizat o ședință solemnă, iar apoi un concert în onoarea Reginei.

Interviul Custodelui Coroanei acordat Agenției Naționale de Știri

La Crucea Roșie Franceză

La Comitetul Național Paralimpic și Sportiv al Franței

La Academia Franceză, Palatul Mazarin

Sălile de întrunire și biblioteca academiei 

Decernarea Medaliei Academiei Franceze

Fotografii de Daniel Angelescu

 

8 comentarii

 1. Eric Cordier says:

  Madame, nous sommes heureux et fiers de Votre visite en France.

 2. Gratitudine Franței academice!

 3. Iulian Tatu says:

  Sa ne trăiți
  Majetatea voastră
  Regala

 4. Mariana Apostol says:

  MULT RESPECT PT REGINA NOASTRA

 5. Diana Tocitu - Sinaia says:

  Am urmărit cu mare interes vizita Majestății Voastre și Alteței Voastre Regale în Franța, așa cum fac cu toate activitățile Familiei Regale! La fiecare postare inima mi s-a umplut de bucurie și îmi spuneam de fiecare dată cât de binecuvântați suntem că avem așa o Regină, așa o Familie Regală! Se observă cu ușurință din toate imaginile că gazdele franceze s-au simțit cu adevărat onorate să Vă întâlnească, indiferent în ce instituție ați pășit! Iar asta ne dă nouă, românilor, un sentiment de nemărginită mândrie că sunteți Regina noastră, că suntem reprezentați frumos și demn și nu știu dacă am putea vreodată să Vă mulțumim îndeajuns! Într-o societate tot mai lipsită de valori și tot mai apăsată de dezbinări, Coroana ne unește, ne dă mândrie, demnitate și stabilitate! Iar exemplul personal pe care ni-l oferiți neobosit de 30 de ani ne îndeamnă să nu renunțăm nici noi la a lupta pentru țară, oricât de greu ar fi și oricâte dezamăgiri am suferi! Pentru acest lucru, Vă mulțumesc din inimă și mă rog ca Bunul Dumnezeu să Vă dea putere în toate și să Vă binecuvânteze în fiecare clipă!

 6. Liliana Sora says:

  ”Încrederea înfloreşte în inimile mari, ” iar ” înţelepciunea îţi va da putere, dar caracterul îţi va da respect .”
  Toată stima şi consideraţia pentru MS Margareta, Custodele Coroanei şi pentru ASR Principele Radu, care confirmă, dacă mai era nevoie, că demnitatea şi încrederea , loialitatea şi curajul, integritatea şi respectul, simplitatea şi omenia, etc. , sunt cel mai bun şi mai durabil capital al Familiei Regale !

 7. Mesajul incendiului si arderea bisericii Notre Dame din Paris in Franta nea durut foarte mult si pe mine personal, dar si in intrega Germanie. In timpul acesta greu m-am gändit, cänd a luat foc biserica evanghelicä C.A. din Bistrita/Bistritz/Siebenbürgen/transilvania/Rumänien/Romänia. Incendiul acesta ne-a durut mai ales pe noi sasii transilväneni foarte mult. Cu ajutorul multiori oameni s-a putut reconstrui aceastä bisericä frumoasä in Transilvania. Cu ajutorul Europei, statelor europene, Germaniei si täriile invecinite, dar si cu ajutorul Romäniei, dar si casei regale ale Frantei, ale Germanei, ale Romäniei, cred cä putem sä reconstruim asa de repede cum se paote, acestä bisericä goticä si frumoasä, plinä cu istorie europeanä.

  AJUTOR, pentru Notre Dame – HILFE FÜR NOTRE DAME din/aus Paris

  VIVE LA FRANCE – Doresc multe felicitäri de florii la toti Romänii din tara noasträ natalä – Liebe Grüße zum Palmsonntag nach Rumänien

  Herzlichst, cu drag,

  Dietmar Melzer
  -Germania/Germany/Deutschland

 8. Aurelia Munteanu, Cetea - Alba says:

  VA DORESC IMPREUNA CU FAM.MEA UN PASTE FERICIT CU MULTA SANATATE LA TOATA FAMILIA MAJESTATII VOASTRE. VA IMBRATISAM CU DRAG SI MULT RESPECT.

Lasa un comentariu

© 2007-2021 Casa Majestății Sale Custodele Coroanei. Toate drepturile rezervate

Visits: 35092502
Fundația Regală Margareta a României           Asociația pentru Patrimoniul Regal Peleș
Politica de cookie-uri    Politica de confidentialitate