Ion Caramitru distins de Rege la împlinirea vârstei de 70 de ani

Majestatea Sa Regele a acordat maestrului Ion Caramitru Decorația regală Nihil Sine Deo cu ocazia împlinirii vârstei de 70 de ani. Ceremonia a avut loc în Sala Regilor la Palatul Elisabeta, în seara de 18 aprilie 2012. Distincția a fost înmânată de Alteța Sa Regală Principesa Moștenitoare, în numele Regelui, în prezența unui număr de personalități din viața artistică, științifică, economică și a membrilor familiei domnului Caramitru.

Evenimentul a fost urmat de un dineu oferit de Principesa Moștenitoare și de mine sărbătoritului, familiei și prietenilor săi.

17 comentarii

 1. branzei simona says:

  minunat! sa ne traiesti, maestre ! sa ramaneti nmeclintit asa cum va stim ! ca bradul din padurea romaneasca! pentru casa regala a Romaniei , adanci si respectuoase plecaciuni !

 2. Terezia Filip says:

  Felicitări maestrului ION CARAMITRU ! lA MULŢI ANI! Onoare şi Încântare
  Mulţumim Majestăţii Sale, Regelui Mihai şi Alteţei Sale Principesa Margareta, pentru acordarea Decoraţiei Regale Nihil sine Deo, unuia dintre artiştii generaţiei de aur a teatrului şi a filmului românesc. Regalitatea noastră onorează astfel valorile ţării sale. Câtă nevoie avem de astfel de gesturi pilduitoare, tot astfel cum avem nevoie acută de regalitate. Pentru a reda prin artă şi cultură, demnitatea acestei ţări, pentru că acesta şi este rostul lor – al artei, al culturii, al regalităţii – şi pentru a reinstaura valorile călăuzitoare şi modelatoare.în drepturile lor.

 3. Ion Caramitru este un mare actor al cinematografiei romanesti,un exemplu demn de urmat ptr tinerele generatii.Un om de cultura de o acuratete sufleteasca iesite din comun,un altruist,o valoare a teatrului romanesc.Un moment de cinste ptr noi romanii,o distinctie acordata de Familia Regala a Romaniei unui om in primul rand.Vivat Romania Altfel!

 4. Gabriela Danielenco says:

  Impresia mea:DECENTA-ELEGANTA-BUN GUST!
  Felicitari Altetei Sale Regale Principesa Margareta pentru implicarea pe atatea planuri in viata romanilor!
  Pentru dl.Caramitru am toata admiratia pentru talentul domniei sale cat si pentru discretia cu care trece prin viata.La multi ani sanatosi si fericiti!

 5. Cristina-Adriana Popescu says:

  La multi ani! Felicitari! O festivitate deosebita, era interesant si de transmis la tv. Dar, in gand suntem mereu acolo langa toti oamenii (personalitati puternice), care inlesnesc aceste intalniri de calitate si suntem si cu gandul la Altetele Voastre, la Majestatile Lor si la Dumnezeu, Nihil sine deo!

 6. tody says:

  Din pacate, cultul personalitatii nu va dispare curand in Romania. Sunt atat de multi mari actori, artisti plastici, muzicieni s.a.m.d care ar merita din plin aceasta distinctie, avand in vedre ca nu s/au numarat si “evidentiat” printre revolutionarii mascati ai ofensivei lui Iliescu. Ma intreb care este aportul acestui actor cu doua fete, pentru o astfel de distinctie, pe care ar merita/o din plin scriitori si acedemicieni de valoare incontestabila, martiri ai luptei anticomuniste ce au facut ani grei de puscarie pentru noi toti, pentru cei care se erijeaza in marii conducatori ai Romaniei de astazi.
  Tema de reflectie: DUALITATEA!

 7. Roxana Soreanu says:

  …Sa nu lasam incultura si impostura sa ne sufoce.Avem nevoie de oameni precum Dl.Caramitru,avem nevoie sa respiram aerul curat care adie dinspre Casa Regala si tot ce inseamna regalitate;avem nevoie de cei care slujesc cu credinta si devotament arta;avem nevoie de cultura,educatie,decenta,spirit civic si onestitate;dar avem nevoie si de speranta ca deceniile de comunism si post-comunism nu ne-au alterat sufletul si nu ne-au inoculat in minte ideea ca suntem un popor condamnat la dezbinare si ura.Nemarginita admiratie Casei Regale a Romaniei care isi onoreaza valorile. La multi ani,Domnule Caramitru!

 8. Valerian Stan says:

  Nu cred că e adevărat ce se spune aici, că decorarea lui Ion Caramitru ar constitui un “cult al personalităţii”. Apoi, faptul că vor mai fi existînd şi alţi actori merituoşi nu poate să fie – raţional – un argument că decorarea lui Ion Caramitru ar fi nemeritată. În sfârşit, Ion Caramitru nu îmi pare să merite reproşul “dualităţii”. Cine crede altfel ar trebui să aibă în vedere tot ce acest intelectual important a făcut după decembrie 1989, până astăzi.

 9. steliana paraschiv says:

  Este o mare bucurie sa vezi ca se intampla si lucruri frumoase,bune, pe aici !

 10. ks says:

  O binemeritată distincţie aristocrată, pentru un artist aristocrat.

 11. Silvana Cojocarasu says:

  Un gest regal. Un artist cu noblete.

 12. Albu Svetlana says:

  Domniile Lor ,,nu strivesc corola de minuni a lumii” ci o amplifica prin noblete si iubire. Felicitari Domnului Caramitru!

 13. Mariuca says:

  Un regal pentru un rege al culturii romanesti. Nimic fara Dumnezeu si La Multi Ani, domnule Caramitru!
  Adanca admiratie pentru asemenea actiuni din partea Casei Regale!

 14. Mariuca says:

  Intr-adevar Nimic Fara Dumnezeu si totul poate fi salvat acum, intr-o era a incertitudinii.

 15. deniro says:

  Dupa atitudinea adoptata in emisiunea de la Realitatea cu Emil Hurezeanu de astazi 14 octombrie 2012 ,fata votul celor 7,5 milioane de romani pentru demiterea lui Traian Basescu ,Ion Caramitru vrea sa ne convinga ca aceasta distinctie ce i s-a acordat de catre Majetatea Sa, nu face doi bani !!!
  Trecera anilor ar trebui sa faca omul mai intelept , nu mai egoist .
  Fa-te ca lucrezi la caracter Ioane , acolo sunt ceva probleme !
  Sunt surprins si dezamagit , penibil !!!

 16. citizen cc says:

  Lui Deniro : Atitudinea de port a presedintelui vostru va influenteaza si in aprecierea culturii romenesti – asta a adus Basescu in tara – cultura facuta dupa apartenenta politica si nimc altceva ..Admiratia fata de ” marii ” oameni de cultura Patapievici sau Liiceanu si denigrarea oamenilor de cultura valorosi care au alta opinie . Insultele marinarului la adresa Regelui probabil ca va satisfac pe voi dar mahnesc o mare parte din poporul roman.Oricum , Caramitru este un mare om de cultura si un monarhist care nu poate fi afectat de declaratiile unuia care bea cu Becali si care da din buric cu ”regele ” Cioaba ” ..Probabil Cioaba este regele lui , nu ?

 17. […] Mihai I a distins pe Ion Caramitru cu Crucea Casei Regale a României în anul 2008 și cu Decorația Regală Nihil Sine Deo în anul 2012. În anul 1995, Ion Caramitru a fost decorat de Majestatea Sa Regina Elisabeta a II-a […]

Lasa un comentariu

© 2007-2021 Casa Majestății Sale Custodele Coroanei. Toate drepturile rezervate

Visits: 36882076
Fundația Regală Margareta a României           Asociația pentru Patrimoniul Regal Peleș
Politica de cookie-uri    Politica de confidentialitate