Întâlnire cu reprezentanți ai Ministerului de Externe

Marți, 1 martie 2022, Majestatea Sa Margareta și Alteța Sa Regală Principele Radu au primit la Palatul Elisabeta pe domnul Dan Iancu, director general al Departamenului pentru Relații cu Vecinătatea Estică, și pe doamna Loredana Pădurean, consilier diplomatic în cadrul Direcției Relațiile cu Republica Moldova.

Majestatea Sa și Principele Radu au discutat cu reprezentanții Ministerului Afacerilor Externe despre efectele generate de grava criză de securitate din Ucraina și din întreaga regiune, despre eforturile României, atât în cadrul NATO, cât și în cadrul Uniunii Europene, de a contribui, pe toate planurile, la soluționarea gravelor urmări ale conflictului. Familia Regală se va alătura efortului societății civile și al autorității politico-administative pentru un ajutor umanitar amplu și de lungă durată pentru cetățenii ucraineni de pe teritoriul României și, de asemenea, pentru sprijinirea eforturilor Republicii Moldova în actuala majoră criză umanitară.

Din partea Casei Majestății Sale au participat la întâlnire domnul cancelar Traian Sârcă, și domnul consilier regal Leonard Popovici-Chelaru.

2 comentarii

  1. […] humanitaire mais aussi présence accrue sur le front diplomatique depuis le Palais Elizabeth, la résidence royale, où la princesse Margareta et son époux, le prince Radu, ont reçu […]

  2. […] În aceeași zi, Majestatea Sa și Alteța Sa Regală au primit reprezentanți ai Ministerului Afacerilor Externe, domnul Dan Iancu, director general al Departamenului pentru Relații cu Vecinătatea Estică, și pe doamna Loredana Pădurean, consilier diplomatic în cadrul Direcției Relațiile cu Republica Moldova. Agenda întâlnirii a privit „eforturile României, atât în cadrul NATO, cât și în cadrul Uniunii Europene, de a contribui, pe toate planurile, la soluționarea gravelor urmări ale conflictului” (detalii, aici). […]

Lasa un comentariu

© 2007-2022 Casa Majestății Sale Custodele Coroanei. Toate drepturile rezervate

Visits: 40149632
Fundația Regală Margareta a României           Asociația pentru Patrimoniul Regal Peleș
Politica de cookie-uri    Politica de confidentialitate