In Memoriam: Solomon Marcus

Familia Regală a României a aflat cu profundă tristeţe de trecerea la cele veșnice a academicianului Solomon Marcus. Cu o carieră ştiinţifică eminentă şi polivalentă, Solomon Marcus s-a dedicat cunoaşterii interdisciplinare, scrierile lui făcând înconjurul lumii.

La 11 mai 2011, Majestatea Sa Regele Mihai I a conferit academicianului Solomon Marcus Decorația Regală Nihil Sine Deo, ca o recunoaştere a excepționalei sale activităţi ştiinţifice şi publice.

Academicianul Solomon Marcus a participat în ultimul deceniu la numeroase evenimente publice ale Familiei Regale, în împrejurări oficiale sau cu ocazia unor activități academice.

Familia Regală adresează condoleanţe familiei academicianului Solomon Marcus şi îl păstrează în amintire ca pe un exemplu de demnitate, înalt profesionalism şi dăruire faţă de țară, față de știința, educația și cultura română.

Odihnească-se în pace!

3 comentarii

 1. Cristian Sandu

  Contemporaneitatea este mai saraca! Ne-a parasit un om de uriasa anvergura intelectuala si morala! Toata stima pentru Familia Regala a Romaniei pentru ca pretuieste valorile adevarate!

 2. Diana Lucia Zotescu

  Disparitia unei personalitati de magnitudinea Academicianului Solomon Marcus este dureroasa pentru toti cei ce l-am cunoscut si i-am respectat valoarea sa de mare exponent al culturii romanesti. Faptul ca Majestatea Sa Regele l-a decorat cu prestigioasa Decoratie Regala “Nihil Sine Deo” (care este insasi deviza Casei noastre Regale) dovedeste inca o data modul magistral in care Coroana Romaniei ii onoreaza pe cei valorosi.

  Dumnezeu sa-l odihneasca si sa-i nemureasca gloria in memoria neamului nostru.

  prof. Diana Lucia Zotescu
  dr. arh. Robert Eugen Zotescu

 3. Monica Marcus

  Impresionante fotografii, tristetea continua in familia Profesorului. Multumiri din inima Maiestatii Sale Regele Mihai I.

Lasa un comentariu

© 2007-2020 Casa Majestății Sale Custodele Coroanei. Toate drepturile rezervate

Visits: 27418977
Familia Regală           Fundația Regală Margareta a României           YouTube          YouTube Filme          Facebook
Politica de cookie-uri    Politica de confidentialitate