Târgul de Flori din București

Aflate sub Înaltul Patronaj al Majestății Sale Margareta, Custodele Coroanei române, Zilele Horticulturii bucureștene au ajuns la a cincisprezecea ediție.

Ieri, 3 mai 2018, Majestatea Sa, însoțită de Principele Radu, a deschis ediția din acest an a Zilelor Horticulturii, în Aula Mare a Universității de Științe Agronomice și Medicină Veterinară din București.

Universitatea a fost fondată în anul 1852, printr-un act semnat de Domnitorul Barbu Știrbei. În cei mai bine de 160 de ani care au trecut, universitatea a fost strâns legată de Familia Regală, cu care a colaborat fructuos la fiecare dintre generații. De numele Regelui Carol I se leagă Şcoala Centrală de Agricultură şi Silvicultură, Stațiunea Agronomică de Cercertare București, precum și un nou sediu pentru școală. În vremea Regelui Ferdinand I instituția de învățământ agricol devine universitate și primește în proprietate o importantă parte din zona de nord a Bucureștiului, unde funcționează și astăzi. În timpul domniei Regelui Carol al II-lea și al domniei Regelui Mihai, universitatea se dezvoltă considerabil, incluzând în proprietatea sa, precum și în sfera sa de activitate, noi domenii. Stațiunea de Cercetare de la Pietroasa este unul dintre cele mai elocvente exemple. În ultimii ani, Majestatea Sa și Alteța Sa Regală au dat Înaltul Patronaj unor importante evenimente anuale, precum Agronomiada și Zilele Horticulturii.

La evenimentul de ieri au luat parte reprezentanți ai Guvernului României (Ministerele Agriculturii și Educației Naționale), ai Academiei de Științe Agricole și ai Societății Române a Horticultorilor, profesori și studenți ai universității. Majestatea Sa Margareta a declarat deschise Zilele Horticulturii Bucureștene, ajunse al a 15-a ediție.

După ceremonia de deschidere, Majestatea Sa și Alteța Sa Regală au vizitat spații de cercetare ale universității și au parcurs întreg târgul de flori, de plante ornamentale și de produse pentru grădinărit, la intrarea principală în Campusul Agronomie-Herăstrău. Expoziția este deschisă în zilele de 3-6 mai.

Fotografii de Daniel Angelescu

 

5 comentarii

 1. Paraschiva Mihaela says:

  Foarte frumoase florile! Respect pentru Familia Regala!

 2. Diana Lucia Zotescu says:

  Ce poate fi mai potrivit decat prezenta Majestatii Sale si a Altetei Sale Regale la Targul de Flori si la actiunile si sesiunile de informare prilejuite de acest important eveniment? Florile insotesc – si infrumuseteaza – aproape toate actiunile omului – dar si ale institutiilor. Nu este de couceput un concert, sau o conferinta, sau un simpozion fara ca salile sa fie infrumusetate cu buchete, ghivece sau aranjamente florale. Ca sa nu mai vorbim de splendidele aranjamente florale ce decoreaza toate banchetele si cinele regale. Felicitari organizatorilor !

 3. Liliana Sora says:

  ”Singurul lucru care ne îngăduie să privim fără dezgust lumea în care trăim , este frumuseţea cu care anumiţi oameni o creează.”
  Horticultura este ştiinţă şi artă care studiază , proiectează şi realizează punctele şi locurile de întâlnire , într-o armonie perfectă, a ceea ce este util, atractiv şi frumos, este muncă, pasiune, dăruire , profesionalism …, este o formă aparte de exprimare şi creaţie .
  Tot respectul şi toată consideraţia pentru aceşti oameni minunaţi, toată admiraţia şi preţuirea pentru Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei române, pentru care „simţul datoriei…,este singura *cheie* în care poţi citi sau înţelege raportul dintre Familia Regală şi România contemporană. În unii ani poţi face mai mult, în alţii mai puţin, dar servirea interesului fundamental al ţării este fără limite de timp, mijloace, feluri sau energie.”spunea ASR Principele Radu.
  Toată stima şi consideraţia , pentru Familia Regală !

 4. Foarte frumoase florile! Respect pentru Familia Regala!

  Träiascä Regina Margareta a Romäniei

 5. SECRIERU IOAN says:

  O INIȚIATIVĂ EXTRAORDINARĂ , FELICITĂRII INIȚIATORILOR, FELICITĂRI CASEI REGALE , MAJESTĂȚII SALE PRINCIPESA MARGARETA, CUSTODELE COROANEI REGALE

Lasa un comentariu

© 2007-2022 Casa Majestății Sale Custodele Coroanei. Toate drepturile rezervate

Visits: 40213024
Fundația Regală Margareta a României           Asociația pentru Patrimoniul Regal Peleș
Politica de cookie-uri    Politica de confidentialitate