Garden Party, 10 Mai 2024

În grădina Palatului Elisabeta, Majestatea Sa Custodele Coroanei a găzduit sărbătoarea zilei de 10 Mai.

Au fost prezenți 4 000 de români din toate colțurile țării și din Republica Moldova. Au luat parte demnitari reprezentând Parlamentul și Guvernul, membri ai Academiei Române și ai Academiei de Științe a Republicii Moldova, un mare număr de ambasadori străini acreditați la București, precum și personalități marcante din lumea artei, a științei și a sportului. Au fost de față reprezentanți ai Bisericii Ortodoxe Române, ai Bisericii Catolice, ai Bisericii Protestante, ai Cultului Mozaic și ai Cultului Musulman din România. AGERPRES EURONEWS

Și-au dat concursul cu înalt profesionalism Orchestra Reprezentativă a Ministerului Apărării Naționale, Brigada 30 Gardă Mihai Viteazul și Cavaleria Jandarmeriei Naționale. HISTOIRES ROYALES BASILICA

Au participat furnizori regali, care au oferit musafirilor Familiei Regale din produsele companiilor lor. La dispoziția invitaților a fost pus un stand cu cărți regale de la Curtea Veche Publishing. CANAL33

©Daniel Angelescu, Casa Majestății Sale

6 comentarii

 1. Diana Lucia Zotescu says:

  Gradina Palatului Elisabeta a fost, timp de aproape trei ore, spatiul in care s-a reinnodat firul istoriei, unde cei prezenti au respirat, cu emotie, aerul curat al Romaniei Regale. Emotia a ajuns la maximum atunci cand, in acordurile Imnului Regal interpretat de Orchestra Reprezentativa a Armatei au sosit, pentru a-si saluta miile de invitati, Majestatea Sa Margareta, Alteta Sa Regala Principele Consort Radu si AALLRR Principesele Sofia si Maria, care s-au intretinut cu multi dintre cei prezenti, spre bucuria tuturor.

 2. Liliana Sora says:

  ”Coroana regală nu este un simbol al trecutului, ci o reprezentare unică a independenţei, suveranităţii şi unităţii noastre. Coroana este o reflectare a Statului, în continuitatea lui istorică, şi a Naţiunii, în devenirea ei. Coroana a consolidat România prin loialitate, curaj, respect, seriozitate şi modestie.” La mulți ani, Familiei Regale a României ! La mulți ani, Românie Regală ! La mulți ani, români de acasă și de oriunde în lume !

 3. D. Melzer says:

  -LA MULTI ANI – NIHIL SINE DEO –

  HERZLICHE GLÜCKWÜNSCHE ZUR ROJALEN GARDENPARTY AUF SCHLOSS ELISABETH IN BUKAREST
  UND DEM GANZEN

  KÖNIGSHAUS VON RUMÄNIEN

  UND VON GANZEM HERZEN ALLES GUTE;

  LIEBE GRÜSSE AUS DEUTSCHLAND-GERMANIA-GERMANY

 4. Pantea Alexandru-Sorin says:

  Aceasta este cu adevărat Ziua Națională a României în sufletele multor români! Pentru câteva momente, mult așteptate în toți acești ani, am putut trăi, din nou, înconjurați de zidurile protectoare ale grădinii Palatului Elisabeta, într-o altă Românie, avându-i în mijlocul nostru pe Majestatea Sa Custodele Coroanei Române și pe membrii Familiei Regale a României. O Românie frumoasă, binecuvântată de Dumnezeu, o Românie mândră între celelalte națiuni.

  La Mulți Ani România! La mulți ani Coroanei României și tuturor celor ale căror inimi bat pentru un ideal național!

 5. Marius-Theodor Ionescu says:

  O zi unica , o adevarata zi nationala am avut marea onoare de trai 10 MAI aceasta zi de referinta din istoria zbuciumata a tarii noastre alaturi de FAMILIA REGALA,intr-o alta lume ,aceea a oamenilor deosebiti si minunati ce incearca sa faca ROMANIA mai frumoasasi mai admirata in lume.
  Fie ca DUMNEZEU sa si reverse gratia divina asupra tarii noastre si a intregii familii regale
  Cu deosebit respect,
  Marius Theodor Ionescu

 6. Popescu- Purcel Carmen says:

  Am trăit emoţia sărbătoririi la 10 Mai a Zilei Regalității , zi de sărbătoare națională ṣi am avut un sentiment înălțător. Vă mulțumesc!
  La mulți ani , Familiei Regale a României !
  La mulți ani, România !

Lasa un comentariu

© 2007-2024 Casa Majestății Sale Custodele Coroanei. Toate drepturile rezervate

Visits: 51241102
Fundația Regală Margareta a României           Asociația pentru Patrimoniul Regal Peleș
Politica de cookie-uri    Politica de confidentialitate