Gala Tinere Talente 2018

Luni, 19 noiembrie 2018, Alteța Sa Regală Principesa Maria a luat parte, la Sala Pictura a Teatrului Național din București, la Gala Tinere Talente organizată de Fundația Principesa Margareta a României.

Evenimentul anual este dedicat tinerilor artiști plastici și muzicieni ce fac parte din programul național Tinere Talente al Fundației.

Programul muzical al Galei a fost susținut de către cei 15 tineri muzicieni bursieri și a fost rezultatul colaborării de pe parcursul întregului an de bursă. Lucrările alese pentru a fi interpretate, cât și conceptul artistic al fiecărui moment muzical au reprezentat rezultatul creativității, studiului și lucrului în echipă.

Principesa Maria a înmânat diplomele de absolvire bursierilor generației Tinere Talente 2018, precum și diplome de recunoaștere companiilor partenere care susțin de zece ani dezvoltarea proiectului național.

În acest an, amfitrionul evenimentului a fost tenorul Teodor Ilincăi, care a oferit bursa Alumni „Corneliu Fănățeanu” tinerei pianiste Cristiana Achim.

De asemenea, Alteța Sa Regală a vizitat expoziția bursierilor la arte plastice, care au prezentat lucrări de pictură, sculptură, grafică, artă murală sau design și a apreciat creativitatea, talentul și diversitatea mesajelor transmise prin lucrările realizate în cadrul acestui proiect. Expoziția este deschisă în foaierul Sălii Pictura și poate fi vizitată până la data de 3 decembrie 2018.

Gala se desfășoară în fiecare an în prezența unor importante personalități din lumea culturală, dar având alături și pe mentorii, sponsorii, precum și profesorii și familiile tinerilor artiști.

Prin programul național Tinere Talente, în anul 2018, au fost susținuți 30 de bursieri, 15 artiști vizuali și 15 muzicieni, provenind atât din mediul rural, cât și din mediul urban, care studiază în București, Piatra-Neamț, Iași, Timișoara.

Fotografii realizate de Alexandru Nae

Lasa un comentariu

© 2007-2023 Casa Majestății Sale Custodele Coroanei. Toate drepturile rezervate

Visits: 48411653
Fundația Regală Margareta a României           Asociația pentru Patrimoniul Regal Peleș
Politica de cookie-uri    Politica de confidentialitate