Gala Premiilor UNITER 2022

Luni, 4 iulie 2022, la Palatul Culturii din Bistrița, Uniunea Teatrală din România a prezentat Gala Premiilor din acest an. A luat parte la gală Alteța Sa Regală Principesa Sofia.

Alteța Sa Regală a înmânat premiul pentru  “Cea mai bună piesă românească a anului” doamnei Oana Hodade pentru „Scene din viața familiei Stuck“.

Gala Premiilor UNITER a debutat în anul 1991, iar Premiul pentru cea mai bună piesă a anului a fost acordat, fără întrerupere, de atunci și până astăzi.

Este unul dintre cele mai importante concursuri de dramaturgie națională din vremurile noastre. În anii 1992-2006, premiul a fost susținut de Fundația Regală Margareta a României. Din 2006, premiul este acordat sub auspiciile Familiei Regale a României.

Fotografii realizate de Adi Bulboacă, © UNITER

1 comentariu

  1. Liliana Sora says:

    Comunicarea de idei, sentimente, emoții…, este foarte importantă, iar arta face acest lucru, fie că e vorba de film sau de teatru.
    ”Teatrul, ca şi filmul, vor exista cât timp există societate umană, chiar dacă tehnologia viitorului va transforma arta spectacolului. Niciodată însă tehnologia nu va putea înlocui sensibilitatea omului, fără de care nu ştiu cum am putea trăi cu adevărat ”spunea Emil Hossu. Felicitări tuturor artiștilor care, cu nobila menire ce le-a fost hărăzită , ne fericesc pe noi privitorii, făcând totul de dragul artei și din dragoste pentru oameni !
    Omagiu și recunoștință celui care a fost și va rămâne un artist emblematic al culturii naționale și nu numai – ION CARAMITRU, fondator al unuia dintre cele mai importante evenimente ale lumii noastre culturale – Gala Premiilor UNITER .

Lasa un comentariu

© 2007-2024 Casa Majestății Sale Custodele Coroanei. Toate drepturile rezervate

Visits: 51347443
Fundația Regală Margareta a României           Asociația pentru Patrimoniul Regal Peleș
Politica de cookie-uri    Politica de confidentialitate